left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

15 ani de peripetii pentru construirea primului bloc ANL

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

15 ani de peripetii pentru construirea primului bloc ANL

Mesajde robilix » Dum Feb 13, 2011 10:04 am

Ziarul Unirea - 12 februarie 2011

15 ani de peripeţii pentru construirea primului bloc ANL la Aiud

16 familii de tineri au primit cheile de la apartamente

La Aiud, 16 familii de tineri aiudeni au primit din partea primarului Horaţiu Josan cheile de la noile lor apartamente din primul bloc ANL construit în municipiu. Momentul festiv de la Primăria Aiud a fost urmat de sfinţirea blocului P2F de pe str. Ecaterina Varga, slujbă oficiată de către pr. protopop Ioan Tocănel. Valoarea totală a investiţiei este de 2.114.666,45 lei, la care se adaugă contribuţia municipiului Aiud, în valoare de 104.931,41 lei, sumă aferentă cheltuielilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor exterioare clădirii, precum şi de proiectare, avizare şi execuţie a lucrărilor de racordare la energia electrică, gaz, apă şi canal, în total circa 520.000 de euro.
În anul 1995, construcţia actualului bloc P2F, cu subsol şi parter, a fost predată Ministerului de Interne, în vederea finalizării, lucrările fiind întrerupte în 1996, din lipsă de fonduri. În anul 2001, acelaşi minister transmitea primăriilor intenţia de a preda către administraţiile locale blocurile de locuinţe neterminate, aflate în administrarea sa.
În anii 2002 – 2003, au fost realizate modificări la proiect în sensul adaptării sale la specificul blocurilor de locuinţe pentru tineri, iar în 2003, prin HG nr. 477, s-a aprobat trecerea clădirii din patrimoniul public al statului în patrimoniul public al municipiului Aiud.
În anul 2008, primarul Horaţiu Josan a cerut acordul CL Aiud pentru transmiterea blocului P2F în folosinţa gratuită a ANL, proiectul fiind acceptat la finanţare. Lucrările efective au fost demarate în 2009, iar recepţia acestora a avut loc în decembrie 2010. Blocul este constituit din subsol, 2 etaje şi mansardă şi are 16 apartamente cu 1 – 3 camere, în regim de închiriere, cu o chirie lunară de 67 – 140 lei.
“Nu întotdeauna autorităţile locale îşi ating obiectivele pe cât de repede şi-ar dori, dar acest prim bloc de locuinţe pentru tineri în regim ANL din Aiud este dovada faptului că prin muncă, insistenţe şi eforturi se pot realiza multe. Am fost deosebit de mândru că am putut să le ofer primilor 16 aiudeni cheile de la noua lor locuinţă şi îmi doresc să repet experienţa. Nu mă opresc aici, un alt bloc prin ANL este pe lista mea de priorităţi, pentru construcţia acestuia pe str. Tudor Vladimirescu am pregătit deja studiul geotehnic, ridicarea topografică şi am lansat propunerea către ANL, pe lista de investiţii pentru anul 2011 fiind prevăzută realizarea studiului de fezabilitate. Am inaugurat acum nu doar 16 apartamente moderne, ci un proiect pe care nu ne-am lăsat până nu l-am finalizat cu succes”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |