left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Afilierea Spitalului TBC din Aiud la Spitalul de Urgenta ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Afilierea Spitalului TBC din Aiud la Spitalul de Urgenta ...

Mesajde robilix » Joi Ian 06, 2011 11:23 am

Informatia de Alba - 6 ianuarie 2011

Afilierea Spitalului TBC din Aiud la Spitalul de Urgenţă Alba, o propunere nepotrivită?

Conform unui proiect aflat în dezbatere publică până pe 28 ianuarie, spitalele TBC din Alba ar urma să fie comasate, iar alte patru unităţi medicale ar urma să devină secţii de boli cronice sau unităţi medico-sociale, acest proces de restructurare afectând personalul tehnico-administrativ. Potrivit proiectului, Spitalul de Pneumofiziologie Aiud ar urma să treacă administrativ la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
”Orice măsură care se va lua trebuie să se facă în interesul cetăţeanului. Credem că nu s-a făcut cea mai bună propunere, ca TBC Aiud să ţină administrativ de Spitalul de Urgenţă Alba, ci ar fi mai potrivit să fie comasat cu Spitalul Municipal din Aiud.
Nu se poate administra eficient un spital la o asemenea distanţă. La întâlnirea cu preşedintele ni s-a promis că personalul medico-sanitar nu va fi afectat. Un lucru bun pentru anul 2011 este faptul că personalul medical îşi va primi tichetele de masă”, a declarat Marius Sepi, lider Sanitas Alba.
„Noi nu am primit nimic concret cu privirea la comasare, dar pot să spun că va fi greu să administrezi o unitate aflată la o distanţă de 30 de kilometri”, a declarat Doru Drăgan, managerul Spitalului de Urgenţă Alba.
Spitalul TBC Câmpeni ar urma să fie grupat cu spitalul orăşenesc din localitate. Spitalele din Abrud, Cugir, Baia de Arieş şi Ocna Mureş figurează pe lista celor aflate în reorientare, mai precis, vor deveni secţii externe ale altor unităţi medicale sau vor fi transformate în unităţi medico-sociale.
Deocamdată un singur spital din judeţ, cel din Zlatna, are statut de spital de boli cronice. Comasarea ar urma să se facă pe criterii teritoriale şi în functie de distanţă, precum şi de eficienţa serviciilor medicale.
Potrivit proiectului, managerul unei unităţii medicale ar urma să încheie contract de management cu autorităţile administraţiei publice locale pe o perioadă de maximum trei ani.

Crinela Toader
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |