left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Angajatii de la IMP Aiud au ajuns intr-o situatie disperata

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Angajatii de la IMP Aiud au ajuns intr-o situatie disperata

Mesajde robilix » Mar Ian 18, 2011 10:28 am

Informatia de Alba - 18 ianuarie 2011

Angajaţii de la IMP Aiud au ajuns într-o situaţie disperată

Suntem un grup de angajaţi ai I.M.P. Aiud, Sucursală a Regiei Autonome Multiproduct-Bucureşti care funcţionează în incinta Penitenciarului de Maximă Securitate Aiud şi care foloseşte în procesul de producţie, mână de lucru formată din deţinuţii care îşi execută pedepsele private de liberatate în cadrul Penitenciarului.
Fabrica a aparţinut până în anul 2008 de Ministerul Justiţiei şi a fost predată în acelaşi an ca „o măsea stricată” AVAS-ului datorită situaţiei dificile în care se afla, după ce a trecut prin furcile caudine ale unui audit financiar contabil, comandat de corpul de control al primului ministru în anul 2006. AVAS-ul care are printre atribuţii şi administrarea eficientă, precum şi restructurarea operatorilor economici, aflaţi în administrarea sau coordonarea sa, şi-a trimis ca primă măsură reprezentantul în şedinţele (care se ţineau lunar) Consiliului de Administraţie al Regiei. Ce se discută acolo nu ştim (bănuim că pe bani frumoşi), dar după o anumită perioadă şi după „investigaţii amănunţite”, reprezentantul AVAS formulează următoarea sentinţă: „din cauza complexităţii situaţiilor şi a unor limitări legislative, implementarea tuturor măsurilor de reorganizare, restructurare nu ar conduce la crearea condiţiilor pentru o activitate rentabilă şi a plăţii datoriilor acumulate”!
Cu toate acestea, activitatea continuă chiar dacă bilanţurile financiar-contabile ne prezintă situaţia din ce în ce mai proastă, devenită în momentul de faţă gravă, a Regiei şi implicit a IMP. Această situaţie gravă s-a perpetuat an de an fără ca nimeni să ia vreo măsură concretă. În anul 2010, AVAS a iniţiat o propunere de O.U. în care a prezentat situaţia Regiei şi faptul că nu mai există nici o soluţie de redresare şi, deci, iniţierea unei stări de insolvenţă. Asta s-a întâmplat acum aproape un an de zile! Proiectul O.U. privind declanşarea procedurii de insolvenţă a RAM, avizat favorabil de Secretarul General al Guvernului, a parcurs etapele procedurale prevăzute, astfel că la începutul lunii iulie 2010, proiectul de act normativ a fost avizat de Min. Fin. Publice, fiind returnat către AVAS cu adresa nr.
62472/03.08.2010.

Şi de atunci linişte…

Situaţia noastră s-a agravat de la o lună la alta, ajungând ca la această dată să avem acumulate restanţe salariale din februarie 2010! Nu mai vorbim de restanţele datorate contribuabililor la bugetul de stat ca şi pentru şomaj, sănătate, pensii.
În toamna anului 2010 am sesizat ITM Alba asupra neregulilor care se petrec la IMP. Măsura luată de ITM a fost un simplu avertisment şi atât!
Sigur că noi, angajaţii, având în vedere situaţia economică a ţării, vârsta noastră, situaţia economică a oraşului, n-am fi dorit demararea procedurii de insolvenţă, dar nici în situaţia actuală nu mai putem rămâne.
Am sesizat toate organele competente (Şefi, Prefectură, Ministere, Prim Ministru), de la care nu am primit nici măcar sfaturi sau încurajări, ce să mai facem? Unde să mergem? Ne-am amăgit că IMP, neavând mari datorii, ar putea fi preluată din nou de ANP (Administraţia Naţională a Penitenciarelor), bazându-ne totodată şi pe următoarea logică: de ce să cheltuieşti sume mari de la buget cu transportul şi paza la punctele exterioare de lucru când ai posibilitatea să foloseşti în interior? Atâta doar că logica noastră nu s-a potrivit cu logica lor! Suntem într-o nebuloasă totală, ne punem întrebări la care nu mai găsim nici un răspuns. Soluţii ar mai fi, ei zic că nu mai există. La serviciu mergem zilnic.
Anul 2011 l-am început cu un mic concediu fărără plată!!! 5 zile. Dacă cineva ne poate lămuri cum este posibil ca o societate cu capital integral de stat (care a fost, poate nu rentabilă, dar utilă până la un punct) să nu mai funcţioneze dar nici să se poată reorganiza, restructura, de-aşi declara insolvenţa, falimenta, să ia legătura cu noi!
Trăim totuşi cu speranţa că o minte luminată va găsi soluţia de ieşire din impasul în care ne aflăm, soluţie care va fi agreată de noi şi va fi şi în folosul statului român, că nu mai există altă soluţie decât varianta Soboru!
PS: Un aspect foarte important: fabrica nu a folosit pentru activitate bani de la bugetul statului sau vreun ajutor financiar de la stat, s-a autofinanţat.
În numele angajaţilor de la IMP Aiud
Bordean Vasile – lider sindical
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |