left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Angajatorii au oferit 555 locuri de munca, fiind ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Angajatorii au oferit 555 locuri de munca, fiind ...

Mesajde robilix » Lun Sep 27, 2010 10:09 am

Ziarul Unirea - 25 septembrie 2010

La bursa destinată absolvenţilor
Angajatorii au oferit 555 locuri de muncă, fiind selectaţi 207 tineri

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care a avut loc ieri la sala de conferinţe din zona pieţei din centrul municipiului Alba Iulia, deşi era destinată absolvenţilor cu studii medii şi superioare, nu s-a bucurat de atenţia cuvenită din partea tinerilor. În privinţa firmelor, au fost prezenţi la bursă 30 din cei 229 de agenţi economici contactaţi de organizatori - Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba şi Fundaţia PAEM Alba. Angajatorii au oferit 555 locuri de muncă celor 368 de persoane participante - din care 355 absolvenţi. Dintre cei care s-au aflat la bursă, 13 absolvenţi de învăţământ au îndeplinit condiţiile Legii 116/2002 care priveşte prevenirea şi combaterea marginalizării sociale. Potrivit declaraţiei directorului executiv al AJOFM Alba, Corneliu Engi, din cei ce au venit la acest eveniment au fost selectaţi în vederea încadrării 207 absolvenţi. Angajatorii au venit la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi cu o ofertă foarte diversă - 555 locuri de muncă, aşa cum am constat alături de reprezentatul Prefecturii Alba, Virgil Tuhuţ, locurile de muncă disponibile fiind în meseriile: tâmplari, cusători, secretară, muncitori necalificaţi, circularişti, manageri, vânzătoare, croitorese şi altele. Din păcate, în ceea ce-i priveşte pe absolvenţii cu studii superioare, ei nu prea au avut de unde alege - s-au oferit locuri de muncă pentru ingineri electromecanici, manager, inspector asigurări, pedagog şi inginer proiectant. Cele mai multe locuri de muncă - 200, le-a oferit societatea de asigurări ASTRA, directorul Sucursalei Alba, Radu Soare declarând că a primit aproape 20 de CV-uri de la tinerii ce au trecut pragul bursei. La eveniment a fost prezentă şi o firmă care a prezentat locuri de muncă pentru străinătate - în Germania, Cehia, Norvegia, Slovacia, Belgia şi Ungaria - în construcţii, industrie uşoară, agricultură şi în alte sectoare. Pentru că organizatorii evenimentului colaborează de mai mult timp cu Penitenciarul Aiud, au venit la bursă şi 13 deţinuţi cu pedepse relativ mici, care şi-au depus CV-ul şi aşteaptă să primească răspunsul.
Ei se vor elibera în curând şi se doreşte ca integrarea lor în comunitate să fie cât mai rapidă. Ovidiu Baciu, unul dintre educatorii care i-au însoţit pe deţinuţi la bursă ne-a declarat că cei pe care-i îndrumă sunt interesaţi să lucreze în agricultură, unde nu e nevoie de cazier şi nici de o limbă străină, în tâmplărie - pentru că la Penitenciar este o tâmplărie în cadrul căreia au învăţat această meserie, ca pantofari - pentru că au deprins această meserie tot în penitenciar sau în alte meserii dintre cele oferite de angajatori.
Ovidiu Baciu ne-a spus că deţinuţii au fost lăsaţi să opteze singuri pentru meseria care li se potriveşte, iar apoi au fost consiliaţi de reprezentanţii firmelor şi sunt şanse ca ei să-şi găsească un loc de muncă pentru ca atunci când se vor elibera să poată supravieţui. S-au auzit voci cum că ar fi nevoie de locuri de muncă într-o meserie mai puţin obişnuită, cum ar fi aceea de mecanici de...buzunare! Dacă e să gândim la lucruri serioase, vă mărturisesc că am văzut mulţi tineri dezamăgiţi de vremurile în care trăiesc, în care studiile nu mai înseamnă aproape nimic, singura lor dorinţă fiind aceea de a lua drumul străinătăţii pentru o viaţă mai bună. Ei ne-au declarat că au venit la bursă doar pentru a vedea oferta angajatorilor, considerând că munca nu e plătită aşa cum ar trebui. Deşi erau aşteptate la bursă şi alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, asta pentru că în luna august aveam în Alba 18.668 şomeri şi o rată a şomajului de 10,29 la sută, iată că nu s-a întâmplat aşa. Să-şi fi pierdut ei oare speranţa că vor găsi locul de muncă potrivit sau se mulţumesc cu puţinii bani pe care-i primesc ca ajutor de şomaj?
Adriana DURIGĂ
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |