left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Artisti din zece tari participa la Festivalul de ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Artisti din zece tari participa la Festivalul de ...

Mesajde robilix » Lun Noi 01, 2010 10:29 am

Adevarul de Alba, 29 octombrie 2010

Alba: Artişti din zece ţări participă la Festivalul de fotografie şi film de la Aiud

Fotografi, regizori şi realizatori TV din România, dar şi din alte ţări din Europa şi America, participă astăzi şi mâine la Aiud la a VI-a ediţie a festivalului de film şi fotografie „Art Aiud“.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Liviu Rebreanu, Fundaţia Inter-Art, Consiliul local, Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca.

„Am reuşit să realizăm o colaborare puternică între acest festival şi Universitatea de Artă şi Design din Cluj. Este o ocazie unică pentru studenţi ca să participe la un astfel de eveniment, alături de artişti consacraţi“, a spus Ioan Hădărig, directorul artistic al festivalului.

Expoziţie internaţională

Festivalul este singurul de acest gen din judeţul Alba şi a devenit un punct de referinţă şi la nivel naţional. Manifestarea va debuta astăzii la ora 16.00 cu o expoziţie internaţională de fotografie artistică şi instalaţii video la Galeriile Inter-Art.

De la ora 17.00 va fi inaugurată la Muzeul de Istorie expoziţia fotografului Daniela Stănoiu, iar o oră mai târziu are loc prima proiecţie de filme înscrise în concurs, la Centrul Cultural Liviu Rebreanu.

A doua zi a festivalului se deschide de la ora 16.00, cu expoziţia de fotografie a artistei Cristina Seneşan, la Galeria D’Art. Urmează la intervale de o oră expoziţia de fotografie şi proiecţia de filme a studenţilor de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca.

Participă 71 de studenţi de la secţia de fotografie-video-procesare computerizată a imaginii. Invitaţii la secţiunea filme sunt din România, Canada, SUA, Africa de Sud, Turcia, Austria şi Italia.

La secţiunea de fotografie s-au înscris peste 80 de artişti din ţara noastră, dar şi din SUA, Macedonia, Egipt, Brazilia şi Italia.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |