left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Bani pentru sanatate, ramasi nefolositi

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Bani pentru sanatate, ramasi nefolositi

Mesajde robilix » Joi Feb 24, 2011 12:33 pm

Monitorul de Alba - 24 februarie 2011

Bani pentru sanatate, ramasi nefolositi

In ciuda faptului ca le-au fost repartizate sume importante de bani pentru implementarea unor programe de sanatate pentru preventie, o serie de spitale din Alba, printre care si cel din Alba Iulia, nu au cheltuit în ultimii ani peste un sfert de milion de lei, potrivit unui audit realizat la nivelul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba.


Directorul executiv al DSP Alba, Horea Timis, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa, ca, în 2009, Spitalul Judetean de Urgenta Alba a cheltuit doar 11,6% din cei aproape 200.000 de lei alocati în cadrul subprogramului de transplant de organe, tesuturi si celule de origine umana, 37,5% din cei 8.000 de lei alocati pentru subprogramul de supraveghere si control al bolilor cu transmitere sexuala si 42,3% din cei 26.000 de lei primiti pentru programul national de diabet zaharat. De asemenea, nu au fost cheltuite integral sumele primite pentru programul national de sanatate mintala, subprogramul de profilaxie a sindromului de izoimunizare, subprogramul de prevenire a deceselor neonatale prin cresterea accesului la îngrijiri adecvate în unitati regionale si subprogramul de profilaxie a malnutritiei la copiii cu greutate mica la nastere.


În 2010, spitalul din Alba Iulia nu a efectuat nici o plata din cei 34.000 de lei alocati de la buget pentru subprogramul de transplant de organe, tesuturi si celule de origine animala.
Spitalul municipal Aiud a cheltuit mai putin de o jumatate din banii alocati în 2009 pentru programul national de sanatate mintala, iar cel din Sebes nu a consumat nici un ban din cei 15.000 de lei primiti pentru profilaxia malnutritiei la copiii cu greutate mica la nastere, profilaxia sindromului de izoimunizare RH si subprogramul de supraveghere si control al infectiei HIV. A. P.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |