left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Camera intima a Penitenciarului de la Aiud folosita de ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Camera intima a Penitenciarului de la Aiud folosita de ...

Mesajde robilix » Joi Ian 13, 2011 10:19 am

Ziarul Unirea - 13 ianuarie 2011

Camera intimă a Penitenciarului de la Aiud folosită de 145 de ori

Începând cu anul trecut, cei aflaţi în spatele gratiilor, pe lângă multe alte drepturi pe care le au, beneficiază şi de… vizite intime. Nu orice persoană privată de libertate poate să se bucure de un astfel de tratament. Pentru a se bucura de o partidă de amor, deţinuţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii: să nu fie cercetaţi în alte dosare penale, să nu fi primit sancţiuni în penitenciar şi să participe la activităţi educative sau productive. Mai mult aceştia au parte de vizite intime doar cu soţia sau concubina trecută la dosar, astfel că persoanele private de libertate nu pot să… îşi înşele partenera de viaţă. Pe parcursul anului trecut, camera intimă a Penitenciarului Aiud a fost vizitată de 145 de ori, deţinuţii şi consoartele acestora putând să se bucure unul de celălalt timp de două ore (130 cazuri), respectiv de 48 de ore (15 cazuri). Cei 15 deţinuţi au beneficiat de 48 de ore în camera destinată vizitelor intime, deoarece aceştia s-au căsătorit în incinta penitenciarului.
Pe lângă aceste vizite intime, de-a lungul anului trecut, cei aflaţi în spatele gratiilor la Aiud au beneficiat şi de vizitele normale. “Dreptul de a primi vizite al persoanelor private de libertate a presupus prestarea unui volum de muncă important, atât prin numărul mare al solicitărilor cât şi datorită faptului că începând cu luna august s-a trecut la acordarea acestui drept, în baza unei programări prealabile ce a vizat fluidizarea activităţilor, eliminarea timpilor de aşteptare a aparţinătorilor, creşterea semnificativă a duratei vizitei, precum şi respectarea criteriilor de separare pe timpul acordării acestui drept” a precizat comisar de penitenciare Valentin Nazare, director Penitenciarul Aiud. Astfel au fost acordate în total 10.138 de vizite, dintre care vizite cu dispozitiv de separare – 8.447 şi vizite fără dispozitiv de separare – 1.546, diferenţa reprezentând-o cele intime. Din luna august, după introducerea dreptului la vizită în baza unei programări prealabile au fost acordate 7.324 vizite: cu dispozitiv de separare – 5.364; fără dispozitiv de separare – 1094; neprezentări – 596; reprogramări – 212; vizite anulate telefonic – 58. (L.I.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |