|
 |
 |
judetul alba, românia |
|
|
bine ai venit |
pagina aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
|
|
cautare rapida aiudeni |
|
|
|
 |
Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor. |
|
|
|
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.
de Ioana » Mar Ian 06, 2004 1:24 am
eu as mai fi adaugat o liniuta
- sa muncesc
.. zau ca e nevoie.... si multi isi doresc..
oare?
(as fi primit rosii stricate si oua clocite ca raspuns la intrebarea asta?)
din ciclul "nu te intreba ce poate face tara ta pentru tine"...
va doresc
continuarea
si va salut
Ioana
-
Ioana
- Membru Junior

-
de Rami » Mar Ian 06, 2004 1:27 pm
hmm.. ash vrea sa emigrez.. (sa revin in romania)
altceva .. ash vrea ca eu i nu numai eu .. sa fim fericitzi .. si pace pe pamant
ce as mi vrea .. ash vrea sa imi vad mama si fratele ... si familia din aiud
ash mai vrea ceva dar nu este asha de important..
si ca ii rasp.
..... ce potzi face tu pt. tara ta
cam asha ceva se termina
orizont.designrevolution.ro
-

Rami
- Membru Senior

-
-
de sabu » Mie Ian 07, 2004 7:12 pm
am votat servici nou  adica sa ajung la facultate 
i dont like mondays
-

sabu
- Membru Expert

-
-
de robilix » Mar Ian 27, 2004 10:09 pm
27 ianuarie 2004
Intrebarea:
Crezi ca ar trebui sa se predea educatia sexuala de la varsta:
Variante de raspuns:
- sub 6 ani; - intre 6 - 10 ani; - intre 10 - 14 ani; - intre 14 si 18 ani; - peste 18 ani; - deloc.
Designers are meant to be loved, not to be understood. - Fabien Barral -
-

robilix
- Administrator AiudOnline

-
-
de arty fact » Mar Ian 27, 2004 10:27 pm
O intrebare foarte de actualitate. Merita si un raspuns de actualitate: oricine poate observa ca nu mai traim in aceeasi lume ca in anii 80, de pilda. Cand eu eram mica subiectul nu exista, fie mi s-au dat explicatii vagi despre corpul uman (cartile din biblioteca aveau imagini si prin urmare adultii nu puteau evita intrebarile).Aceste lucruri nu pot fi discutate insa decat direct.De unde si asocierea cu vulgaritatea. Eu nu voiam sa par vulgara in acel sens si asadar am preferat sa ma joc cu papusile pana prin liceu si sa citesc reviste despre heavy metal (alt mod de a-mi revarsa agresivitatea) in loc de a ma edifica despre schimbarile corpului meu.De atunci s-au schimbat multe. Tinerii se maturizeaza excesiv de repede si prin urmare lucrurile trebuiesc a le fi explicate, in soapta sau cu voce tare. Un elev care fumeaza si bea din clasa a 5-a nu cred ca nu va incerca si experienta intimitatii totale. Asta nu inseamna ca inca de la gradinita merita sa-i tulburi copilului joaca cu explicatii inutile.Atunci abia isi descopera corpul si regulile de igiena, hrana corecta ar fi prioritare. Cand isi face aparitia pubertatea, nu mai poti evita sa-i spui "copilului-adolescent" ca l-a adus barza si ca sangele curge pt note proaste!  Pentru unii se intampla mai devreme, pt altii mai tarziu, dar toti trebuie sa stie ce inseamna corpul lor, baza fizica a existentei lor, cum sa-l ingrijeasca si sa-l respecte. Etica nu are nimic a face cu sanatatea, in ast caz. Un parinte sau educator care ocoleste problema se face responsabil si partinitor esecului pe care il va suferi tanarul. Trebuie sa ajutam copiii in functie de vremurile traite, altfel cream inadaptati sau devianti de tot felul...
-
arty fact
- Membru Expert

-
-
de narcotic_ » Mie Feb 11, 2004 3:18 am
arty fact ... tie ti se zicea ca sangele curge pt note proaste ?  traumele copilariei ies la suprafata ... hai ca glumeam.  eu am votat "intre 14 si 18 ani". nu cred ca ea ar trebui predata mai devreme. in schimb cred ca parintii ar trebui sa vorbeasca cu copii lor despre acest subiect inaintea predarii lui in institutiile de invatamant daca considera necesar. dar majoritatea parintilor nu dicuta astfel de subiecte. si se trezesc cu fetita lor cuminte insarcinata. apoi in loc sa dea vina pe ignoranta lor se intampla alte minuni. nu cred ca e prea greu sa mergi la copilul tau si sa ii explici cateva chestii. pana la urma e spre binele lui.
...feels like I'm knockin' on Heavens door
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de arty fact » Mie Feb 11, 2004 9:11 am
Narcotic, era o figura de stil!  Cat despre traume ale copilariei cred ca toti beneficiem de asa ceva...  Exemplul tau cu fata insarcinata cumva omite ca o parte a iresponsabilitatii provine si de la cel cu care a fost... u know, it takes 2 to tango... 
-
arty fact
- Membru Expert

-
-
de EnGeL13 » Joi Feb 12, 2004 12:04 pm
Sunt de parere ca despre educatie sexuala ar trebui sa vorbeasca in primul rand parintii ( apoi predata in institutii ) ... in Romania nu se practica chestia asta ( sau poate prea putin ) cine stie din ce cauza...poate ca inca mentalitatea e proasta...poate ca inca relatia parinte-copil nu este bine inteleasa sau de fapt fiecare o intelege cum vrea...deci tot la mentalitate ajungem...in ceea ce priveste varsta...ei bine aici consider ca fiecare isi cunoaste copilul si ar trebui sa isi dea seama cand acest copil isi pune anumite intrebari...vorbite sau nevorbite...eu spun ca nu e neaparat o varsta la care ar trebui sa se vorbeasca de educatie sexuala...important este sa se ajunga la subiectul asta si daca se ajunge sa fie o discutie,sau mai multe cat mai sincere si deschise...sinceritate care trebuie sa vina si din partea copilului si din partea parintelui...
Singura prietenie de pret este cea care s-a nascut fara motiv. - Arthur van Schendel
-
EnGeL13
- Membru Junior

-
-
de narcotic_ » Joi Feb 12, 2004 10:02 pm
fata insarcianata era un exemplu. ideea era ca o fata se poate incurca cu baieti destul de iresponsabili ... si sunt destui din pacate, iar daca parintii nu ii expica cateva lucruri se poate intampla ce am zis. cred ca acesta e unul din motivele din care se pune problema studierii educatiei sexuale de la o varsta tot mai mica in institutiile de invatamant.
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de narcotic_ » Joi Feb 12, 2004 10:05 pm
in totalitate de acord cu tine EnGeL13 
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de arty fact » Sâm Feb 14, 2004 1:09 pm
Voi ati primit raspunsuri oneste de la ai vostri parinti? Sunteti multumiti de modul in care v-au indrumat? I-ati intrebat fara oprelisti despre toate care trebuie sa le stiti? 
-
arty fact
- Membru Expert

-
-
de robilix » Sâm Feb 14, 2004 1:32 pm
14 februarie 2004
Intrebarea:
Cum va considerati nivelul personal de trai?
Variante de raspuns:
- Excelent - Bun - Acceptabil - Prost - No comment
-

robilix

-
-
-
EnGeL13
- Membru Junior

-
-
de EnGeL13 » Sâm Feb 14, 2004 3:17 pm
hmm...as vrea sa pot sa spun excelent...dar oare exista asa ceva in acest domeniu...chiar si cei care din punctul nostru de vedere ar duce-o excelent nu sunt multumiti...si s-ar intreba si ei la fel ca multi altii daca exista asa ceva...ca sa nu va plictisesc prea mult iata si raspunsul la intrebarea din aceasta saptamana...nivel personal de trai = bun
Singura prietenie de pret este cea care s-a nascut fara motiv. - Arthur van Schendel
-
EnGeL13
- Membru Junior

-
-
de narcotic_ » Dum Feb 15, 2004 5:40 am
inca odata de acord aprope in totalitate ce zice zice EnGeL13(you'r my Guru  ) .. arty fact ... parintii mei au cam intrerupt comunicarea pe astfel de teme de cand am aflat ca defapt copii nu sunt adusi de barza ... sau ca mos craciun nu exista ... apoi presupun ca s'au gandit ca restul o sa invat eu de la sine, am si facut asta ... am invastat singur multe lucruri care parintii nu mi le'au spus din rusine .. sau ... noah .... cine stie ce motive au avut. dar poate altii aflati in situatia mea nu ar fi realizat. ata ete .. nu cred ca e prea mult de vorbit pe tema asta. cateodata lucrurile sunt foarte simple . desi noi le privim ca fiind complicate. daca am sta putin sa meditam asupra anumitor lucruri ne'am da seama de asta. ne'am da seama ca daca ne asumam responsabilitatea de a aduce pe lume un copil , trebuie si sa ne asumam si responsabilittea de a'l pregati cat mai bine pt. viata cu care o sa se confrunte, si sa impartasim tot ce stim, chiar daca cateodata e vorba de subiecte cosiderate "jenante" .... bla bla bla ... daca se oboseste cineva sa citeasca pana aici il anunt ca tocmai am venit de la pishtiu ... aka "lulu bar" unde se dau cele mai tare chefuri , ... and i'm a lil' high .. oricum ... sper ca am fost cat de cat coerent in cea ce am spus mai sus. altfel .. numai bine.
PS. : lumea nu o schimbam noi ... lumea o schimba toti.
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de arty fact » Dum Feb 15, 2004 3:15 pm
Eu am scris deja despre experienta mea si lacunele ei (cititi mesajele anterioare, de pe paginile anterioare  ). Acum sa raspund la intrebarea, din nou grozava, pusa de Robi la poll.
Momentan situatia mea materiala nu e deloc promitatoare. Afli ca si in tari "europene" exista garla de oameni lipsiti de bun simt si care nu-si onoreaza datoria, dar cer spuma de pe tine. Nu vreau sa detaliez, dar de asta vara traiesc ruleta ruseasca si ma descurc; am de ales intre a claca sau a merge inainte. Daca m-as intoarce acasa, m-as readapta destul de usor cred. Ce am avut, ce am pierdut... plenty of illusions.
-
arty fact
- Membru Expert

-
-
de robilix » Mie Mai 19, 2004 2:16 pm
19 mai 2004
Intrebarea:
O sa mergi la vot?
Variante de raspuns:
- da, cu siguranta
- nu, sunt dezamagit
- ma mai gandesc
- sunt prea mic
- nu am posibilitatea
-

robilix

-
-
de robilix » Mar Iun 22, 2004 10:08 am
22 iunie 2004
Intrebarea:
Unde iti vei petrece vacanta vara aceasta?
Variante de raspuns:
- la munte;
- la mare;
- in strainatate;
- acasa;
- la servici.
-

robilix

-
-
de JustAngel » Joi Iun 24, 2004 8:12 am
In strainatate! Prietenii stiu de ce!
-

JustAngel
- Moderator - aiudeni in strainatate

-
-
de robilix » Joi Oct 21, 2004 10:37 am
21 octombrie 2004
Intrebarea:
Ce gen de publicatii preferi?
Variante de raspuns:
- beletristica - stiinta, tehnica - religie - reviste, ziare - altele - nu citesc
-

robilix

-
-
Înapoi la Articole, publicatii, ziare