left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Demersuri pt modernizarea DC 10 Ciumbrud-Pagida-Gimbas-Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Demersuri pt modernizarea DC 10 Ciumbrud-Pagida-Gimbas-Aiud

Mesajde robilix » Mie Mar 02, 2011 10:39 am

Ziarul Unirea - 2 Martie 2011

Demersuri pentru modernizarea DC 10 Ciumbrud-Păgida-Gîmbaş-Aiud

Consiliul Local Aiud a aprobat studiul de fezabilitate pentru modernizarea ultimelor două tronsoane ale DC 10, care face legătura între oraşul Aiud şi Ciumbrud, Păgida şi Gîmbaş, localităţi aparţinătoare municipiului, după ce luna trecută fusese aprobată documentaţia pentru primul tronson, ne-a declarat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud.
Documentaţia tehnică supusă votului consilierilor locali aiudeni propune două variante de modernizare a drumului. Prin proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul Horaţiu Josan a fost susţinută varianta care are un cost de investiţie mai redus, ce presupune o cale de rulare silenţioasă, are o durată mai mică de execuţie şi oferă posibilitatea deschiderii circulaţiei după o perioadă scurtă de la finalizarea lucrărilor. Investiţia cuprinde executarea unui covor asfaltic în două straturi pe ambele tronsoane, propunerea tehnică incluzând totodată soluţia pentru colectarea şi scurgerea apelor pluviale. Tronsonul II al DC 10, Gîmbaş-Păgida, are o lungime de 2.819,04 m, iar tronsonul III al drumului, Păgida-Ciumbrud, are o lungime de 4.880,29 m. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.691.420,20 lei pentru tronsonul II şi de 2.927.126,16 lei pentru tronsonul III. Durata de realizare a lucrărilor, în cazul ambelor tronsoane, este de 3 luni de la începerea acestora.
Tronsonul I Aiud-Gîmbaş a făcut obiectul unei documentaţii tehnice aprobate în şedinţa CL Aiud de luna trecută, iar varianta de modernizare aprobată de aleşii locali este aceeaşi ca în cazul celorlalte două tronsoane şi presupune executarea a 2.809,47 metri de covor asfaltic, valoarea totală estimată a lucrărilor ce ar urma să fie realizate tot în 3 luni de la începerea lor fiind de 1.685.240,68 lei. Documentaţia aprobată de către CL Aiud pentru primul tronson a fost deja depusă la Ministerul Dezvoltării în vederea includerii în programul naţional de modernizare a 10.000 km de drumuri în mediul rural.
Imediat după validarea HCL Aiud de către Instituţia Prefectului Alba, Primăria Aiud va trimite la minister şi documentaţia tehnică pentru modernizarea tronsoanelor II şi III ale DC 10, în vederea obţinerii finanţării investiţiei prin acelaşi program, a mai spus Ada Rus.
Robert GHERGU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |