left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Fermieri asteptati la subventii

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Fermieri asteptati la subventii

Mesajde robilix » Mar Mar 15, 2011 11:47 am

Monitorul de Alba - 15 martie 2011

Fermieri asteptati la subventii

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a început la 1 martie campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata. Potrivit reprezentantilor APIA Alba, in acest an cererile de sprijin prin scheme de plata unica pe suprafata se depun astfel: în perioada 1 martie-16 mai fara penalizari, respectiv 17 mai-10 iunie cu penalizari de 1% pentru fiecare zi lucratoare. Estimarile specialistilor de la APIA Alba arata ca la nivelul judetului vor depune cereri de sprijin peste 25.000 de fermieri. Producatorii agricoli care solicita sprijin pentru suprafete mai mari de 50 de hectare vor depune cererea la Centrul Judetean Alba al APIA din sediul Directiei pentru Agricultura Judetene, iar ceilalti, la centrul local pe raza caruia are sediul social exploatatia, respectiv, Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cimpeni, Sebes.


Identificare online


“O conditie obligatorie în acest an este identificarea online a parcelei agricole. Pe baza unui nume de utilizator si a unei parole furnizate de APIA, fermierul acceseaza IPA Online si completeaza electronic declaratia de suprafata. Ulterior, cu aceasta declaratie de suprafata, completata electronic si tiparita, fermierul se prezinta la centrul local APIA pentru depunerea cererii de plata. Alaturi de declaratia de suprafata, fermierul completeaza un formular cu date de identificare ale exploatatiei si o anexa în care bifeaza masurile de sprijin solicitate. Pentru fermierii care au depus cereri în anii precedenti, formularul cu datele de identificare este pretiparit, fiind actualizat doar daca au aparut modificari fata de datele anterioare”, a declarat directorul APIA Alba, Felicia Hondola.


Potrivit reglementarilor in vigoare, schema de plata unica pe suprafata consta în plata unei sume uniforme la hectar platibila o singura data pe an. Platile nationale directe complementare sint platile care suplimenteaza schema de plata unica pe suprafata din bugetul FEADR si de la bugetul national. Schema de plata unica pe suprafata si platile nationale directe complementare sint raportate cuplat pentru ca cererile si procesarea lor sint comune.


Care sint beneficiarii(!?)


Subventia se acorda celui care lucreaza terenul. Beneficiarii platilor directe pot fi persoane fizice si juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, în calitate de proprietari, arendasi, concesionari, locatari, administratori în cadrul asociatiilor în participatiune, asociatii. În cazul proprietarilor care au dat terenul în arenda, concesiune, în parte sau l-au închiriat, sprijinul se cuvine si se acorda celui care lucreaza terenul. Un fermier poate depune cerere de sprijin pentru o suprafata necultivata mentinuta în bune conditii agricole si de mediu. Pentru a accesa plati prin scheme de sprijin pe suprafata, un fermier trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii generale: sa exploateze un teren agricol cu o suprafata de minim un 1 ha, iar suprafata parcelei agricole sa fie de cel putin 0,3 ha; în cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 ha; sa declare toate parcelele agricole si sa respecte bunele conditii agricole si de mediu pe toata suprafata fermei; cererea de plata trebuie sa aiba atasate: copia actului de identitate al solicitantului, pentru persoanele fizice sau în cazul persoanelor juridice copie dupa certificatul de înmatriculare de la Oficiul Registrul Comertului, extras de cont bancar activ, acte care sa ateste dreptul de folosinta a suprafetelor pentru care solicita sprijin.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |