left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Fundatia aiudeana Inter-Art l-a premiat pe… ministrul

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Fundatia aiudeana Inter-Art l-a premiat pe… ministrul

Mesajde robilix » Joi Noi 18, 2010 9:54 am

Ziarul Unirea - 3 noiembrie 2010

Fundaţia aiudeană Inter-Art l-a premiat pe… ministrul Culturii!

Luni, 1 noiembrie 2010, ministrul Culturii, domnul Kelemen Hunor a primit vizita unei delegaţii din judeţul nostru, respectiv o delegaţie din partea Fundaţiei Inter-Art Aiud. Această vizită vine ca urmare a prezenţei domnului ministru la o manifestare culturală organizată de fundaţia aiudeană în primăvara acestui an, când a avut ocazia de a fi prezent la vernisajul expoziţiei semnate chiar de preşedintele Inter-Art Aiud, artistul plastic Ştefan Balog, care a avut loc la Rimetea. La momentul respectiv Kelemen Hunor a dat asigurări artiştilor aiudeni că se vor bucura de tot sprijinul său, ba chiar că va deveni un partener constant şi fidel la proiectele iniţiate şi derulate de aiudenii aceştia care au realizat manifestări de mare anvergură şi extrem de reuşite, de mare răsunet peste hotare dar care, din păcate, s-au bucurat de cele mai multe ori de prea puţin sprijin oficial. Luând foarte în serios declaraţia de atunci a ministrului, Ştefan Balog a considerat (şi bine a făcut), că în relaţie cu politicienii trebuie să baţi fierul cât e cald, aşa că în cel mai scurt timp s-a înfiinţat la Palatul Victoria, pentru a-i reaminti ministrului cele promise. De fapt Kelemen Hunor nu a dat uitării, în general, promisiunile făcute şi a sprijinit organizarea taberelor Fundaţiei Inter-Art de pe parcursul anului curent.
În cadrul întâlnirii de luni, de la Bucureşti, Ştefan Balog a avut ocazia de a discuta cu ministrul despre unele proiecte viitoare, unul dintre acestea prinzând deja contur. Este vorba despre înfiinţarea Centrului Internaţional Inter-Art la Aiud, într-un spaţiu multifuncţional ce urmează a fi construit, fapt ce va reprezenta o premieră absolută pentru ţara noastră. Cei doi au mai discutat despre susţinerea unui proiect ce se va desfăşura pe pământ american, şi anume o a doua expoziţie la Woodrow Wilson Center, în Washington DC. De menţionat faptul că succesul înregistrat cu prima expoziţie Inter-Art la Washington, în anul 2008, i-a îndreptăţit pe organizatorii din prestigiosul centru cultural aflat în capitala SUA să facă o nouă invitaţie aiudenilor. Şi susţinerea acestui proiect a fost agreată de ministrul Hunor, precum şi cea a organizării unei licitaţii de artă la Bucureşti, cu scopul de a fi strânse fonduri proprii pentru Fundaţia Inter-Art, fonduri din care se vor susţine parţial poiectele propuse, precum şi pentru acordarea unor procente din acestea în scopuri umanitare. La încheierea întrevederii, ministrul Culturii a primit o distincţie din partea preşedintelui Inter-Art. Ne abţinem de la orice comentariu cu privire la acest nou succes relaţional al Fundaţiei Inter-Art, şi nu putem decât spera că şi alte structuri de tip asociativ în care activează artişti şi oameni de cultură vor reuşi să facă demersuri asemănătoare. Succes!
Ioan HĂNŢULESCU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |