left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Institutiile aiudene "se razboiesc" in economii

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Institutiile aiudene "se razboiesc" in economii

Mesajde robilix » Lun Dec 06, 2010 8:28 pm

Monitorul de Alba - 6 decembrie 2010

Institutiile aiudene ‘’se razboiesc’’ in economii
Autor: Cristi FLESCHIN

Administratia locala din Aiud a lansat recent o competitie inedita între institutiile publice aflate în subordine. Evenimentul a avut loc în cadrul editiei din 2010 a “Zilelor Municipale ale Energiei Inteligente”, care pun în prim plan tema eficientei energetice, in conditiile in care municipiul Aiud este unul dintre partenerii fondatori ai Asociatiei “Orase Energie România” si semnatar al “Pactului Primarilor”, ce are ca obiect angajarea autoritatilor în scopul reducerii emisiilor de CO2.


“Zilele Municipale ale Energiei Inteligente”, au avut ca obiectiv promovarea energiei inteligente, dar si implicarea concreta a factorilor locali, institutii si cetateni, într-un domeniu deosebit de important. În acest fel, a fost lansata o competitie între institutiile care functioneaza în subordinea consiliului local, ce vizeaza realizarea de cit mai multe economii la cheltuielile cu energia electrica, apa si gaz, mai ales în conditiile în care o mare parte a bugetului local este necesara pentru plata cheltuielilor la utilitati în scoli, spital si celelalte servicii publice administrate de catre autoritatile locale. Reprezentantii administratiei aiudene au precizat ca în luna iulie a anului viitor, toate sumele care vor fi strinse din aceste economii vor fi acordate cistigatorului competitiei, respectiv acelei institutii care va realiza cele mai multe economii. “Premiul” va fi utilizat de catre institutia desemnata cistigatoare a competitiei pentru realizarea unui proiect care vizeaza eficienta energetica. În acest fel, prin lansarea acestui concurs, autoritatile locale au dorit sa motiveze institutiile publice, ale caror cheltuieli de întretinere sint suportate de la bugetul local, sa faca economii, dar si sa asigure în acest fel dezvoltarea din punctul de vedere al managementului energetic pe plan local.


Totodata, a avut loc si o prezentare a ansamblului de inventii, apartinind elevilor Scolii Generale “Ovidiu Hulea” care, sub îndrumarea profesorului coordonator, Ana Baidoc, si-au dovedit ingeniozitatea, dar si preocuparea concreta pentru domeniul eficientei energetice prin conceperea citorva obiecte functionale, pe baza de energie solara ori baterii, între care s-au remarcat ventilatorul solar, masina de stiuleti, masina de ornat, dozatorul, macaraua, circularul de lemne, motoreta, liftul sau hidroforul si care au fost si prezentate într-o expozitie la sediul Primariei municipiului Aiud.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |