left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Locul I si medaliile de aur pentru Conacul Secuiesc din ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Locul I si medaliile de aur pentru Conacul Secuiesc din ...

Mesajde robilix » Dum Feb 13, 2011 10:03 am

Ziarul Unirea - 12 februarie 2011

La Festivalul Internaţional de la Balvanyos,
Locul I şi medaliile de aur pentru Conacul Secuiesc din comuna Rimetea

Încă o dată judeţul Alba confirmă calitatea păstrării tradiţiilor rurale la Festivalul Internaţional de “Pomana Porcului” de la Balvanyos. Acest eveniment organizat în luna februarie a intrat în tradiţia judeţului Covasna, fiind reprezentativ pentru promovarea obiceiurilor legate de ritualul sacrificării porcului, îmbinare de obiceiuri populare şi tradiţii gastronomice, menite să marcheze sfârşitul traiului „de dulce” de după Crăciun şi intrarea în postul Paştelui.
La manifestarea organizată de Primăria Turia şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) pentru a şasea oară, au participat 14 echipe, din Ungaria şi din România. Echipa din judeţul nostru a pregătit 10 produse tradiţionale în doar 4 ore, într-o bucătărie cu mobilier pictat tradiţional. Brânzeturile de Colţeşti alături de preparatele, echipamentele şi tehnicile tradiţionale prezentate de Edömér MÉSZÁROS, Júlia MÉSZÁROS, Zsigmond DEÁK, Katalin DEÁK conduşi de d-na Márta SZAKÁCS, au pus în valoare bogăţia valorilor şi tradiţiilor rurale din Valea Aiudului. Pensiunea “Conacul Secuiesc” din Colţeşti este deţinătoare şi a trofeului “Margareta de aur 2009”, trofeu decernat în cadrul Târgului Naţional de Turism Rural din Albac.
Vă recomandăm reţeta de ciorbă cu “creier” secuiască:
Nu se pune sare deoarece moarea este destul de sărată.
5 l de moare (zeamă de varză); 1 ceapă tăiată mărunt; 300g creier şi 1,5 kg pulpă porc tăiat cubuleţe; 2 linguri mari de orez; 2 linguri răntaş cu boia, ca să aibă culoare şi gust bun
Se pune moarea la fiert, când fierbe se pun ceapa şi cubuleţele de carne. Se lasă până când carnea s-a fiert, se pun orezul, rântaşul, creierul şi când orezul s-a fiert se poate servi. Poftă bună! (T.M.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |