left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Marsul persoanelor cu handicap - Cursa inimii Cetatii

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Marsul persoanelor cu handicap - Cursa inimii Cetatii

Mesajde robilix » Mie Apr 27, 2011 8:53 am

Ziarul Unirea - 27 aprilie 2011

La Alba Iulia şi Aiud
Marşul persoanelor cu handicap – Cursa inimii Cetăţii, ediţia a IV-a

Consiliul Judeţean Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, împreună cu Asociaţia “Cusset Aiud Echange” Franţa, Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Filiala Alba şi Asociaţia de Ajutorare Alianţa Handicapaţilor din România organizează acţiunea de promovare a drepturilor persoanelor cu handicap – Marşul persoanelor cu handicap - Cursa Inimii Cetăţii, sub deviza “Să mergem împreună!”, ediţia a IV-a. Manifestarea va avea loc la: l Alba Iulia, miercuri, 27 aprilie a.c., de la ora 17.00, pe platoul din faţa Catedralei Reîntregirii; l Aiud, joi, 28 aprilie a.c., de la ora 11.00, în faţa Catedralei Ortodoxe Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan. La finalul marşului sunt programate acţiuni de socializare şi momente artistice susţinute de solişti ai Centrului Cultural “Augustin Bena” Alba, Ansamblul 60+ al Centrului de zi pentru persoane vârstnice Alba Iulia, copii din cadrul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, Fanfara Copiilor din Petreşti, formaţia instrumentală “Marius Moga” din cadrul Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, membrii Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România – Filiala Alba şi elevi ai Liceului “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Doamna Leontina Fărcaş, cunoscuta şi îndrăgita interpretă de muzică populară încurajează această acţiune, angajându-se să susţină şi să promoveze şi în acest an cea de a IV-a ediţie a “Marşului persoanelor cu handicap”. Potrivit informaţiilor primite din partea prof. Sorin Valerian Chirilă, directorul general al DGASPC Alba, simbolul acestei acţiuni va fi o inimă roşie purtată în piept şi fiecare participant la marş va purta un tricou alb şi o şapcă roşie inscripţionată cu mesajul “Să mergem împreună – Cursa inimii Cetăţii!”
“Marşul persoanelor cu handicap a devenit o manifestare cu tradiţie în judeţul nostru, ajungând la a IV-a ediţie. «Cursa inimii Cetăţii» este o acţiune la care participă persoane cu handicap şi fără handicap, instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale, biserica şi instituţii media, oficialităţi şi elevi, cu toţii antrenaţi într-o cursă din care câştigătoare va ieşi comunitatea noastră, cea care mai face un pas înainte spre integrarea persoanelor cu handicap”, susţine Valentin Frăcea, preşedintele Comitetului judeţean de analiză a problemelor persoanelor cu handicap.
Partenerii şi sponsorii acestei acţiuni sunt: Consiliul Local Alba Iulia, Consiliul Local Aiud, Asociaţia “Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, Asociaţia “Solidaritatea Română” – Franţa, Asociaţia “Maria Agapia” Aiud, SC “Elisa Med” SRL, Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale Alba, Asociaţia SM SPEROMAX Alba, Societatea Handicapaţilor Neuropsihic “Speranţa” Alba Iulia, Societatea de Ajutorare “Diakonia”, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Casa de Asigurări de Sănătate Alba, Asociaţia Nevăzătorilor din România Alba – Hunedoara, Societatea Naţională a Handicapaţilor Fizici Alba Iulia, Asociaţia pentru Consiliere şi Asistenţă Specializată “ACAS”, Roşia Montană Gold Corporation, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Organizaţia pentru copii şi adulţi cu nevoi speciale “TREBUIE!” Sebeş, Asociaţia Caritas Metropolitan Greco – Catolică Blaj.
La Vila Preciosa a fost organizată ieri o conferinţă de presă, prilej pentru organizatorii evenimentului de a oferi amănunte pe tema marşului ce va avea loc astăzi – la Alba Iulia şi mâine – la Aiud. Au luat parte Leontina Fărcaş – îndrăgită interpretă de muzică populară, Anamaria Dabija – Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Filiala Alba, Jean-Francois Barlet şi Rodica Gostian – Asociaţia “Cusset Aiud Echanges”, Valentin Frăcea – director adjunct al DGASPC Alba, preşedintele Comitetului Judeţean de Analiză a Problemelor Persoanelor cu Handicap Alba, Lenica Bucur – consilier CJ Alba, Ioan Dârlea – Asociaţia de Ajutorare Alianţa Handicapaţilor din România, cu sediul la Aiud, precum şi alţi invitaţi. J. F. Barlet a amintit în cadrul întâlnirii că la cele două marşuri ale persoanelor cu handicap vor participa şi cei care nu au nici un handicap, ei demonstrând astfel că nu există nici o diferenţă între cetăţeni. De asemenea, la concursul de scrable ce va fi organizat la Aiud, la care vor participa 200 de elevi, Rotary Vichy va acorda câştigătorilor 6 premii a câte 100 de euro, copiii fiind invitaţi la Vichy, vizită care va fi suportată de Rotary Vichy. Totodată, va fi acordat şi un trofeu şcolii care va aduna cele mai multe puncte. An de an, Rotary Vichy a ajutat Spitalul municipal din Aiud, dar şi spitalul de la Galda, cu materiale de strictă necesitate. Pentru unitatea spitalicească de la Aiud va fi donat un endoscop în valoare de 60.000 de euro, sumă la care au contribuit mai multe cluburi Rotary din Italia, Germania, Franţa – Vichy, Anglia – Liverpool şi din România. J. F. Barlet ne-a declarat că, de curând, peste 6.000 de euro au fost folosiţi de rotarienii din Vichy pentru cumpărarea de materiale necesare şcolilor din zona Aiud. Se cuvine să amintim aici că patru persoane din cadrul Clubului Rotary din Vichy, împreună cu Jean Francois Barlet vor lua parte la marşul persoanelor cu handicap de la Alba Iulia şi Aiud, acţiuni care vor reuni peste 1.000 de persoane. Pentru a se sărbători 10 ani de prietenie franco-română, la Centrul cultural din Aiud a fost organizată ieri o seară festivă la care au participat toţi cei care s-au implicat de-a lungul anilor în organizarea acţiunilor, au pus mult suflet pentru a veni în sprijinul persoanelor ce au nevoie de ajutorul semenilor. Nu în ultimul rând trebuie să remarcăm efortul Leontinei Fărcaş, care vine în sprijinul organizatorilor şi a declarat: “Îmi place să cred că fiind în Săptămâna Luminată ne va fi luminat drumul pe care vom merge împreună cu aceste persoane speciale. Mă alătur cu cântecul meu, care doresc să fie un moment de bucurie pentru cei cărora aş vrea să le transmit starea mea de suflet – o stare de bine, de veselie, de tristeţe, un cumul de sentimente din sufletul meu”.
Adriana DURIGĂ
Fişiere ataşate
Dg3_logo3.jpg
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |