left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Numerotarea imobilelor si afisarea denumirii strazilor

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Numerotarea imobilelor si afisarea denumirii strazilor

Mesajde robilix » Mar Feb 12, 2008 5:46 pm

Numerotarea imobilelor si afisarea denumirii strazilor in Aiud

Numerotarea imobilelor si afisarea denumirii strazilor in Aiud nu s-a mai efectuat din perioada comunista in Aiud. Multe imobile nu mai au numar iar denumirile strazilor in multe locuri lipsesc deja. De multe ori este greu si pentru un aiudean sa gaseasca o anumita strada sau casa, ori un anumit bloc dintr-un cartier de locuinte. Exista placute pe anumite imobile, unde pe langa numar apar inca strazi cum ar fi Lenin sau 23 August .... Si au trecut 18 ani de la revolutie!

Pentru sedinta din luna decembrie anul trecut, viceprimarul UDMR al Aiudului, Kovats Krisztian, a prezentat un proiect de hotarare care contine masuri pentru rezolvarea acestor neajunsuri. Indicatoarele cu denumirea strazilor concurente, in puncte cu flux mare de circulatie, respectiv in zone de interes turistic, reprezinta un mobilier urban complementar, aplicat cu succes in alte orase si contribuie la o orientare mai buna pentru vizitatori. Astfel de indicatoare se vor amplasa in zona centrala si in zona strazilor I.Creanga, Ec Varga, Stadionului, Ax.Sever sau Sg.Hategan. La intrarile in cartierele de blocuri se vor monta panouri cu harta zonei (harta cartierului), si anume in cartierul zonei centrale - 2 buc., cartierul Micro -3 buc., cartierul Sg.Hategan - 2 buc si cartierul Gh.Doja - un panou. Astfel, orice bloc de locuinte va putea fi gasit usor. Bineinteles ca toti proprietarii de imobile vor fi obligati sa-si afiseze numarul imobilului, in caz ca acesta nu exista, este deteriorat sau nu corespunde denumirea strazii. In fiecare intersectie de strazi se va afisa denumirea strazilor respective, la loc vizibil, continand si intervalul numerelor de imobile, inclusiv sensul de numerotare. Arhitectul sef Bogdanovits Peter va intocmi proiect tehnic precum si o documentatie cu detaliile de executie, cu partea economica corespunzatoare. Obiectele de mobilier necesare se vor monta de catre Serviciul Public Administratia Patrimoniului Local, termenul de finalizare a lucrarilor fiind 01.06.2008.

Ma bucur pentru ca absolut toti consilierii au sprijinit aceasta initiativa, proiectul de hotarare fiind votat in unanimitate, devenind HCL nr.312 din 20.12.2007. Sunt convins ca aceste masuri vor avea efectele scontate, pe de-o parte municipiul va arata mai frumos si mai ordonat, pe de alta parte va facilita orientarea cetatenilor. Daca tot dorim dezvoltarea turismului, acest pas trebuia facut."

Kovats Krisztian
viceprimarul municipiului Aiud
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |