left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Nunti cainesti pe trotuarele Aiudului

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Nunti câinesti pe trotuarele Aiudului

Mesajde robilix » Mar Feb 10, 2004 10:56 am

Ulpia Jurnal - 7 februarie 2004

Nunti câinesti pe trotuarele Aiudului


Municipiul Aiud este “inundat” de valuri de... maidanezi. Zilnic în plin centru pot fi vãzuti zeci de câini vagabonzi care nu se sinchisesc de trecãtori. Pietonii ce încearcã sã-i alunge au parte de lãtrã- turi si mârâieli pe lângã luarea pozitiei de atac a animalelor “deranjate din timpul serviciului”.


Zeci de cetãteni au remarcat faptul cã în municipiul Aiud, în ultima perioadã de timp numãrul “maidanezilor” s-a înmultit îngrijorãtor. Zeci de câini au început de aproximativ trei sãptãmâni sã hãlã-duiascã pe strãzile ora-s ului.

“Este inadmisibil ca în plin centrul municipiului sã fi nevoit sã te feresti, de aceste animale. Eu per-sonal iubesc câinii, chiar am acasã doi, unul de rasã si unul adoptat de pe stradã, dar în ultima perioadã ceva nu este în regulã, prea s-au înmultit”, ne-a declarat Ioan Man, locuitor al Aiudului.

La rândul sãu, domnul Tacaks Stefan afirmã: “Am vãzut personal cum în zona autogãrii un microbuz a “deversat” o multime de câini. Nu cred cã a arunca responsabilitatea prinderii si hrãnirii acestor animale de la o primãrie la alta, este ceva normal, cred cã fiecare ar trebui sã-si rezolve cinstit problema aceasta”.

Contactat de cãtre “Ulpia Jurnal” directorul Serviciului de Administratie a Domeniului Public al municipiului Aiud, inginer Stefan Rodeanu, ne-a declarat: “Am observat si noi, la rândul nostru fenomenul. Consider cã nu este cinstit din partea unor administratii publice sã-si “paseze câinii” altora. Oricum, noi vom încerca sã colectãm si sã cazãm câinii vagabonzi prin servi-ciul nostru. Fac apel prin dumneavoastrã, cotidianul “Ulpia Jurnal” cãtre cetãtenii care-si doresc un câine, sã ne contacteze.

Desi domnul Rodeanu ne-a asigurat cã în câteva zile problema se va rezolva, pânã atunci în plin centru al municipiului Aiud, pietonii “pot admira” cum maidanezii rãstoarnã cosurile stradale de gunoi pentru a-si cãuta hrana, ori având în vedere perioada, împerecherea animalelor în cadrul acelor bine stiute “nunti” chiar pe trotuarele municipiului.Dorel LAZÃR
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Mesajde arty fact » Mar Feb 10, 2004 12:08 pm

Stefania- uite o problema de discutat la statutul animalului! :-)
arty fact
Membru Expert
Membru Expert
 
Mesaje: 2275
Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
Localitate: Aiud, Romania

Mesajde stefania » Mar Feb 10, 2004 6:16 pm

receptionat!
si sunt atatea pareri pro si contra :!:
STEFY
Avatar utilizator
stefania
Membru Senior
Membru Senior
 
Mesaje: 327
Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde raluca popan » Lun Feb 16, 2004 5:48 pm

e de-a dreptul revoltator :!:
pe o prietena de-a mea a muscat-o un caine acu o saptamana si are o rana ingrozitoare pe picior; a fost pe la spital si a facut injectie in mana(ceva anti-tetanos) pt ca i-a fost frica de cele care se fac in burta pentru turb (cica dor tare de tot): si toate astea din cauza la un nenorocit de caine care merita calcat in picioare (eu iubesc animalele dar cand cand stimabilele intra in calduri ar fi bine sa nu mai iesim din casa sau da umblam cu pusca la noi) e plin orasul!
ce sa mai vorbesc despre rolul primariei in chestia asta :?: primaru' circula cu masina de ce sa-si faca probleme (sau oricum nu sunt bani - cand o sa fie o sa aibe cineva grija da dispara :evil: )
Avatar utilizator
raluca popan
Membru Junior
Membru Junior
 
Mesaje: 91
Membru din: Mar Noi 19, 2002 9:15 pm
Localitate: Aiud, Romania


Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |