left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Panica si isterie in PNL Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Panică si isterie în PNL Aiud!

Mesajde robilix » Mie Ian 28, 2004 11:43 am

Ulpia Jurnal - 27 ianuarie 2004

Panică si isterie în PNL Aiud!

Nu am prea dat atentie atacurilor disperate si furibunde lansate de PNL Aiud, deoarece am fost obisnuiti cu o abordare mai civilizatã a problemelor aflate în disputã si am crezut cã excesele de limbaj au menirea de a acoperi o lipsã temporarã de idei. Este binecunoscut faptul cã cel care are idei putine sau proaste, încearcã sã acopere acest lucru prin zbierete sau insulte.

Se pare cã stilul suburban practicat în prezent de o formatie politicã care se pretinde (si chiar era!) calmã si elegantã, se datoreazã aparitiei în rândurile ei a fostului primar Josan. Cu toate cã cetãtenii din Aiud au dat de pãmânt cu acest personaj de tristã amintire, acestuia i-au mai rãmas totusi câteva fumuri si pânã ce i se vor risipi încearcã sã abureascã oamenii. A întelege cã aiudenii i-au aplicat o corectie binemeritatã, este ca si alte lucruri - deasupra puterii lui de întelegere.

Aiudenii stiu cã lucrãrile la statia de epurare si canalizarea orasului au demarat în mandatul prof. Vasile Crisan, primar în perioada 1992- 1996, când s-a elaborat proiectul, s-a licitat executia si au început lucrãrile.

Aiudenii stiu cã fostul primar Josan a oprit aceste lucrãri la scurt timp dupã investirea lui ca primar, preferând sã distribuie fondurile spre un strand care înghite în continuare sute de milioane anual din banii contribuabilului.

Aiudenii stiu cã actualul primar ing. Liviu Octavian Rusu a reluat lucrãrile, finalizând si dând în functiune rezervoarele de apã potabilã, spre satisfactia cetãtenilor de la nivele superioare ale blocurilor si din pãrtile înalte ale orasului.

Aiudenii stiu cã fostul primar Josan nu a canalizat nici un metru de stradã în Aiud, dupã cum stiu la fel de bine cã actualul primar a finalizat pânã acum peste 2,7 km si sunt în lucru încã 3,5 km.

Aiudenii stiu cã fostul primar a vândut constructia neterminatã a blocului dintre cele douã bãnci din centrul Aiudului si a cedat alt bloc Ministerului de Interne nefiind în stare sã le finalizeze.

Aiudenii stiu cã actualul primar a readus, cu titlu gratuit cele douã blocuri în patrimoniul municipal, asigurându-le finantarea si finalizarea în vederea asigurãrii de locuinte pentru tineri.

Aiudenii stiu cã fostul primar era un “specialist” în frezãri de strãzi si fãcut trotuare, dupã cum stiu cã actualul primar a adus fonduri extrabugetare cu care a construit o stradã trainicã str. Ecaterina Varga si a reparat strãzile lãsate în paraginã de Josan.

Aiudenii stiu bine cã fostul primar nu a adus în Aiud nici un leu, dupã cum stiu, la fel de bine cã actualul primar a adus din sume extrabugetare opt miliarde lei pentru str. Ecaterina Varga, 12 miliarde lei pentru sala de sport de pe T. Tudoran, 12 miliarde pentru extindere apã potabilã la Ciumbrud, lucrãri finalizate aflate în curs de realizare sau care asteaptã doar timpul bun de lucru.

Aiudenii stiu cã fostul primar si-a pãrãsit partidul (PNtCD) care l-a instruit si propulsat investind în el sume considerabile si cã a intrat în PNL cu speranta desartã cã schimbând formatiunea politicã alegãtorii vor uita cã a stat degeaba în primãrie timp de patru ani si cã si-a primit rãsplata pentru “meritele” sale teribile.

Faptul cã o formatiune totusi respectabilã cum este PNL n-a gãsit un candidat la primãrie din interiorul partidului cu mai putine “vânãtãi” aplicate de electorat este un fapt surprinzãtor, dar problemele le apartin.
Credem totusi cã si-au dat seama de gafa politicã fãcutã si cã au intrat în panicã. Nu ne putem explica altfel iesirile isterice în presã si limbajul caracteristic altor formatiuni sau etnii.

Noi, pânã la aparitia acestei replici, n-am jignit sau defãimat pe nimeni, nici în campania electoralã din anul 2000 si nici dupã aceasta si intentionãm sã ne mentinem pozitia si în continuare. Dacã fostul primar si PNL Aiud crede cã prin jigniri si denigrãri gratuite sau mincinoase poate sã ajungã primar, n-are decât sã continue. În ceea ce ne priveste este ultima oarã când mai rãspundem la astfel de provocãri, pentru cã noi suntem siguri cã aiudenii sunt în stare sã vadã singuri ce s-a fãcut sau nu s-a fãcut, pot sã compare, sã cântãreascã si sã hotãrascã în consecintã.

Biroul de presã al PSD Aiud
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Mesajde arty fact » Mie Ian 28, 2004 6:16 pm

Limbajul articolului de fata nu este insa lipsit de acuzatii si insulte, mai directe sau mai putin mascate. Totusi e bine sa-si argumenteze fiecare ce a realizat, dar si ceea ce a omis sa faca sau nu a reusit. Aiudenii nu stiu chiar tot, nici macar cei binisor informati, de aceea astfel de articole nu sunt zadarnice. Deciziile de vot trebuie sa fie luate in cunostinta de cauza.
arty fact
Membru Expert
Membru Expert
 
Mesaje: 2275
Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
Localitate: Aiud, Romania

Mesajde robilix » Mie Ian 28, 2004 6:18 pm

ce urata e politica :roll: :roll: :roll:
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Mesajde arty fact » Mie Ian 28, 2004 6:24 pm

E urata, dar necesara. Urmaresti alegerile americane? Cine stie cine va urma la Casa Alba si in functie de asta ne vom modela si noi viitorul. Poate tot ce s-a realizat pana acum se va risipi ca o ceata si iar ne vom afla la punctul 0...
arty fact
Membru Expert
Membru Expert
 
Mesaje: 2275
Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
Localitate: Aiud, Romania

Mesajde JustAngel » Sâm Ian 31, 2004 3:25 pm

Incepe campania electorala. Sa ne tinem.
Avatar utilizator
JustAngel
Moderator - aiudeni in strainatate
Moderator - aiudeni in strainatate
 
Mesaje: 245
Membru din: Sâm Mar 29, 2003 3:11 pm
Localitate: Vancouver, Canada

Mesajde dancor » Sâm Feb 07, 2004 10:36 pm

:twisted: deci atentie aiudeni pe cine veti vota!
- regula generala din politica spune ca : orice candidat spera ca din intregul pachet de promisiuni sa realizeze macar 50% si atunci totul este OK! , dar votantii trebuie sa aleaga foarte bine intre a-si da seama care sunt promisiunile care se pot realiza si care nu si de aici se deduc cele 50% si vor vedea care va fi adevaratul rezultat !
- Deci aiudeni atentie de pe acum !
Avatar utilizator
dancor
Membru Senior
Membru Senior
 
Mesaje: 249
Membru din: Dum Feb 02, 2003 12:28 am
Localitate: Iasi, Romania

Mesajde arty fact » Dum Feb 08, 2004 9:08 pm

Cred ca ceea ce vrea sa spuna Dancor este faptul ca alegatorii trebuie sa mediteze nu numai la candidati, ci si la promisiunile si planurile lor, care trebuie sa fie "acoperite" logic macar si sa sune veridic. De promis marea cu sarea poate fiecare s-o faca, dar daca de la inceput stii cat e posibil de realizat si cat nu, fiind dus cu sfoara, atunci...:-)
arty fact
Membru Expert
Membru Expert
 
Mesaje: 2275
Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
Localitate: Aiud, Romania

Mesajde levynagy » Mar Feb 10, 2004 11:31 pm

"Biroul de presa al PSD Aiud"...?!?! Exista asa ceva?! Pai nu are Primaria, cum au astia? Sau poate de aia nu au, pentru ca Primaria e a lor. :idea: Hm... Se stie ca membrii psd-isti alcatuiesc in proportie de 90% personalul administrativ al urbei noastre.

Politica e un mare kkt! Sunt singur ca si PNL sau orice alt partid i-ar putea acuza pe PSD de coruptie si iresponsabilitate in tratarea problemelor populatiei. Asa ca sa faca bine si sa nu se razboiasca pe banii nostri! :evil: Ca lumea asteapta (cele 8.000!) locuri noi de munca, nu doar promisiuni (pentru ele, d-nule Rusu si acolitii!). Cu asta, v-ati tras apa in cap acolo unde sunteti de fapt. :twisted:
In search for the truth...
Avatar utilizator
levynagy
Membru Junior
Membru Junior
 
Mesaje: 179
Membru din: Mar Noi 19, 2002 2:32 am
Localitate: New York City, NY, USA


Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |