left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Pentru Guvern, administratiile locale sunt doar o galeata…

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Pentru Guvern, administratiile locale sunt doar o galeata…

Mesajde robilix » Joi Feb 10, 2011 11:06 am

Informatia de Alba - 10 februarie 2011

Pentru Guvern, administraţiile locale sunt doar o găleată… cu lături

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, a precizat că, datorită crizei financiare adâncită de măsurile unor guvernanţi, autonomia locală a ajuns să nu însemne mai mult decât un concept teoretic, pentru că primarii sunt puşi în situaţia de a respecta nişte norme legale, venite din minţile unora care nu au alt scop în viaţă decât acela de a fura cât mai mulţi bani, pe principiul „după noi, potopul”.
Horaţi Josan a precizat că bugetul pentru anul 2011 al municipiului Aiud a trebuit să ţină cont în primul rând nu de necesităţile comunităţii, nu de proiectele asumate ale primarilor, nu de hotărârile consiliilor locale, ci de aberaţiile unui guvern de impotenţi, care consideră că banii publici, de oriunde şi ai oricui, sunt la cheremul lor.
„Aiudul are, prin hotărâre a Consiliului Local, adoptată luni, 31 ianuarie, un buget pentru anul 2011, constituit dintr-un buget minim de funcţionare, care cuprinde cheltuieli curente şi cele cu salariile, şi unul de dezvoltare, în care am concentrat marea parte a bugetului local. După îndelungate analize şi măsuri de respectare a unei legislaţii handicapate, am stabilit bugetul general al Aiudului, compus din bugetul local, cel al fondurilor externe nerambursabile şi bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, în sumă totală de 44.351.920 lei, din care 2.892.440 lei sunt destinaţi cheltuielilor de funcţionare şi 37.731.280 lei sunt dedicaţi secţiunii de dezvoltare”, ne-a declarat Horaţiu Josan.
Printre cele mai importante investiţii pentru acest an la Aiud se regăsesc, conform edilului Horaţiu Josan: proiectul pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Bethlen Gabor”, derulat prin finanţări nerambursabile în valoare de 7 milioane de euro, finalizarea construcţiei băii publice din Aiud, continuarea lucrărilor de amenajare a Bazei Sportive „Aiudel”, încheierea lucrărilor de amenajare a creşei din cartierul Microraion, lucrări de reabilitare a centralei termice de la Grădiniţa cu Program Normal nr. 3, reabilitarea termică a Spitalului Municipal din Aiud, implementarea proiectului de reparaţii capitale la Cetatea Aiudului, modernizarea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, pe proiectul la nivel judeţean, cu fonduri nerambursabile în valoare de 12 milioane de euro, finalizarea căminului cultural din Ciumbrud şi demararea lucrărilor de construcţie a unui cămin cultural în Sîncrai şi alimentarea cu apă a localităţii Măgina. Finalizarea celei de-a doua etape a construcţiei podului pietonal din centrul oraşului, mai exact etapa finisajelor estetice, reabilitarea sistemului rutier şi a reţelelor de utilităţi pe străzile Iazului şi Grădinii, documentaţiile tehnice aferente construcţiei unui nou bloc de locuinţe prin ANL, modernizării Drumului Comunal 10 Ciumbrud-Păgida-Gîmbaş-Aiud fac, la rândul lor, parte din lista proiectelor pentru anul 2011 şi a DC79 DN1 Gîrbova de Jos- Gîrboviţa-Gîrbova de Sus.
„Este limpede că pentru Guvern, autorităţile locale sunt doar o găleată cu… lături. Iar pe lângă autorităţile locale, singurele care mai au grijă de cetăţeni şi care mai muncesc pentru a le rezolva problemele, populaţia, din orice localitate din România, este supusă unor abuzuri fără precedent. Nu pot fi optimist în ceea ce priveşte anul 2011, pentru că, la modul cum au evoluat lucrurile din 2008 până acum, sunt mai mult decât sigur că vor mai urma şi alte surprize din partea Guvernului”, ne-a declarat Horaţiu Josan.

Sorin Poparadu
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |