left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Peste 80% din drumul spre Rimetea va fi gata

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Peste 80% din drumul spre Rimetea va fi gata

Mesajde robilix » Dum Mai 30, 2010 4:26 pm

Monitorul de Alba - 28 mai 2010

Pina la sfirsitul anului,
Peste 80% din drumul spre Rimetea va fi gata
Autor: Mihaela MORARU

Drumul judetean Aiud-Buru, care face legatura cu Rimetea - una din cele mai pitoresti localitati din judetul Alba - va fi reabilitat in proportie de peste 80% pina la sfirsitul acestui an. Cel putin aceasta este convingerea reprezentantilor Consiliului Judetean Alba, care spun ca lucrarile, care sint programate sa fie finalizate in vara anului viitor, sint in grafic.

Problema situatiei in care se afla lucrarile la acest drum judetean a fost ridicata in sedinta de ieri a CJ Alba, de catre reprezentantii PSD. Acestia au declarat ca oamenii din zona i-au intrebat in repetate rinduri ce se mai intimpla cu drumul respectiv, vazind ca in zona se lucreaza mult mai putin decit anul trecut.

Directorul Directiei Tehnice din cadrul CJ Alba, Dan Popescu, a declarat ca lucrarile sint in grafic, doar ca sint mai putin vizibile, deoarece acum se lucreaza la partea de infrastructura. De luna viitoare insa, se va incepe si turnarea stratului asfaltic, care se va face pe portiuni mari. “Se lucreaza la zidurile de sprijin, poduri si podete, la partea de infrastructura, cum este normal sa se faca. Pe de alta parte, noi am avut niste detalii de executie de intocmit de catre proiectant, de care ne-am apucat in decembrie.. Este adevarat ca exista un grad de mobilizare mai scazuta a constructorului, in aceasta perioada, dar se lucreaza la partea de infrastructura, iar acolo lucrul se face in echipe mai restrinse. Cind va fi inceputa asfaltarea, vom avea un front mare de lucru pe partea de asfaltare”, a declarat Dan Popescu.
El a precizat ca turnarea covorului asfaltic va incepe la sfirsitul lunii viitoare si se va lucra in 5-6 puncte.


Trafic cu restrictii

Pe perioada lucrarilor, traficul se va desfasura cu unele restrictii, insa este greu de spus ca acesta va fi mai dificil decit inainte, in conditiile in care drumul arata “ca dupa bombardament” inainte sa intre in reparatie. “Noi speram ca 80-90% din drum sa fie asfaltat pina la sfirsitul acestui an. Executia lucrarilor se va face sub trafic, adica nu oprim circulatia, decit secvential, cind se va impune. De exemplu, probabil cind se va lucra in Cheile Aiudului. Vor fi probabil unele tronsoane sarite pentru lucrari de infrastructura, pe care sa le acoperim in anul viitor (...) Sper ca pina la sfirsitul anului drumul sa fie gata pina la Rimetea”, a afirmat directorul Directiei Tehnice din cadrul CJ Alba. El a precizat ca aceasta lucrare nu este afectata de criza economica, toti banii fiind asigurati.


Proiect amplu

Proiectul “Valorificarea potentialului turistic si economic al Vaii Aiud, prin reabilitarea infrastructurii de transport DJ 107 M” este primul din judetul Alba finantat pe fonduri structurale. Valoarea totala a investitiei este de 27,8 milioane lei, din care aproape 22 milioane lei este finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene.
Conform indicatorilor din proiect, prin reabilitarea infrastructurii DJ 107M se va realiza repararea a 6 poduri, 82 podete vor fi refacute, reparate sau largite, se va reduce timpul de parcurgere a acestei zone cu circa 30 minute, se vor crea 25 pensiuni agroturistice si cel putin 25 noi locuri de munca.
Drumul a mai fost selectat, in 2004, spre finantare si in baza programului Phare, dar Ministerul Integrarii Europene nu a finalizat la timp procedurile, iar finantarea a fost pierduta.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |