left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Preturi umflate

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Preturi umflate

Mesajde robilix » Lun Feb 09, 2004 1:12 am

Evenimentul zilei - 9 februarie 2004

Preturi umflate
Apa cu scandal la AiudLiberalii din Alba considera ca programul SAMTID pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare din municipiul Aiud ar atrage o scumpire a apei de aproape trei ori. Desi sustin programul SAMTID, consilierii liberali aiudeni spun ca nu vor vota pentru decit cu respectarea prevederilor legale de implementare a programului. Pentru a intra in acest program, in valoare de aproximativ 80 de miliarde de lei, consilierii locali aiudeni trebui sa aprobe constituirea unui operator unic, prin fuziunea intre operatorul judetean SC Apa CTTA si cel local, SC Ediltrans Aiud.

Vicepresedintele PNL Aiud, Horatiu Josan, spune ca s-a facut un studiu de fezabilitate pentru programul SAMTID, fara a fi realizat si studiul de oportunitate prevazut de Hotarirea de Guvern nr. 1353/2003. „Acest studiu de oportunitate este impetuos necesar, deoarece cheltuielile vor fi suportate de cetateni si acestia trebuie informati asupra costurilor. Banii pentru program sint bani imprumutati, care se vor rambursa din marirea pretului apei, marire suportata de cetateni. Se remarca nesinceritatea autoritatilor, pentru ca marirea nu va fi una de 10 la suta, ci va merge pina la 300 la suta din pretul actual al apei”, a declarat Josan.

Colegul sau de partid Dorin Iacob, consilier local, a precizat ca nu a fost realizat pina acum nici raportul economic referitor la program, ci doar raportul tehnic, care prezinta cifre mult mai mari decit necesitatile reale. „La Aiud vor trebui schimbate conductele pe o distanta de 17,5 km, lucrare pentru care s-au prevazut 80 de miliarde de lei. La Alba Iulia au fost schimbate conductele de gaz pe aceiasi distanta, cu doar 24 de miliarde de lei, conducte care sint mai scumpe decit cele de apa. Din aceasta comparatie reiese clar ca preturile la Aiud sint mult crescute fata de necesarul real”, a declarat Iacob.

Liberalii nu sint de acord cu recomandarea data de prefectul Mugurel Sirbu prin care a indicat ca pot vota si consilierii aflati in conflict de interese - salariati ai furnizorului de apa Ediltrans – pe care o considera drept incalcare a legii. „Acesta este un mod ilegal de a obtine majoritatea necesara pentru aprobarea hotaririi consiliului local. Daca hotarirea privind programul SAMTID va fi aprobata fara respectarea procedurilor legale - elaborarea intregii documentatii si respectarea procedurii de vot - PNL Aiud o va contesta in contencios administrativ”, a declarat Dorin Iacob.
Liberalii sustin ca nu se opun programului SAMTID, dar este necesar ca factorii de decizie sa vina cu date reale, care sa convinga cetatenii sa sprijine programul si nu cu „mesaje trunchiate si cosmetizate, cum s-a intimplat pina acum”.
Andi Laslau
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Mesajde arty fact » Mar Feb 10, 2004 12:05 pm

Garla de articole SAMTID. Sa zic ce am retinut eu: nici macar nu se stie daca e util acest SAMTID (nu exista studiu de oportunitate) mai ales pt oamenii care vor plati prea mult apa si proiectul va fi mai costisitor la Aiud decat in alte zone... nu am vrut doar sa parafrazez, dar mi se pare ca aceste puncte ar trebui subliniate cu rosu... :? Pe de alta parte cred ca instalatiile vechi trebuie schimbate candva, insa daca s-ar face totul la timp, cu bani "reali" (vorba cuiva), analizand bine conditiile... nu ar fi mai bine?
arty fact
Membru Expert
Membru Expert
 
Mesaje: 2275
Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
Localitate: Aiud, Romania


Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |