left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Prioritati la Penitenciarul Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Prioritati la Penitenciarul Aiud

Mesajde robilix » Mie Ian 12, 2011 10:18 am

Monitorul de Alba - 12 ianuarie 2011

Prioritati la Penitenciarul Aiud

Implementarea unui sistem de supraveghere electronica de la distanta a persoanelor private de libertate care beneficiaza de permisiunea iesirii din penitenciar sau care desfasoara activitati în exteriorul locului de detinere fara alt tip de supraveghere reprezinta unul din obiectivele conducerii Penitenciarului Aiud pentru 2011.


În general, folosirea persoanelor private de libertate la punctele de lucru exterioare s-a facut în 2010 în conditii de siguranta, respectindu-se dispozitivele de paza si supraveghere si îndatoririle specifice pentru fiecare post, cu o singura exceptie. Astfel, în data de 5 octombrie, la punctul de lucru “Corint”, care desfasura activitati productive în municipiul Alba-Iulia, a avut loc o evadare, cel în cauza profitind de vegetatia înalta si de lipsa de vigilenta a elementelor de paza. Detinutul a fost prins citeva ore mai tirziu.
Implementarea unui sistem electronic de acces pe baza de card si turnicheti, implementarea ca elemente de serviciu a ciinilor specializati în depistarea drogurilor si a telefoanelor mobile si punerea în practica a procedurilor standard pentru solutionarea situatiilor de criza, conform manualelor în vigoare, reprezinta alte obiective pentru anul în curs.


Anul trecut au continuat lucrarile de montare a aparaturii de supraveghere electronica pe toate sectiile de detinere, curti de plimbare, precum si în toate locurile vulnerabile din unitate, obiectiv realizat în mare masura.
Potrivit raportului pe 2010, la Penitenciarul Aiud, printre obiectivele stabilite pentru anul trecut, dar care nu s-au materializat, se numarau si achizitionarea unor sisteme de bruiaj a convorbirilor de telefonie si încadrarea de personal cel putin la nivelul posturilor existente. De asemenea, mijloacele de legatura din dotarea personalului care executa misiuni de paza, escortare si supraveghere sint depasite din punct de vedere tehnic si insuficiente cantitativ, se mai arata în document.


Greutatile si neajunsurile care au marcat într-o masura considerabila activitatea au avut în prim plan resursa umana insuficienta atit la nivelul agentilor, cit si la nivelul ofiterilor, posturile fiind aproape în permanenta acoperite la nivelul minimal, de multe ori sub nivelul normativelor.
La data de 31 decembrie, statul de organizare al unitatii era încadrat în procent de 82,62%, respectiv cu 347 de angajati, din care 52 de ofiteri si 293 de agenti, si doi angajati personal contractual.


“Volumul mare al activitatilor desfasurate, suprapunerea în numeroase cazuri a acestora a dus la nesincronizari în activitate si la aparitia vulnerabilitatilor si a incidentelor. Necunoasterea în unele cazuri sau neaplicarea în altele a prevederilor si procedurilor legale a facut ca unitatea sa se înregistreze si cu evenimente negative. Resursele financiare insuficiente raportate la nevoile de modernizare si adaptare a conditiilor de detentie si a celor de munca, prevazute în legislatia interna si internationala a anului 2010, au constituit un element cu o pondere grea în atingerea obiectivelor si realizarea sarcinilor operative”, se mai arata în bilantul pe anul precedent.


Penitenciarul Aiud, unul din cele mai vechi din tara, a avut în custodie în 2010 o medie de 1.165 de persoane private de libertate, cu un rulaj în cursul anului de 4.790 de detinuti. La 31 decembrie 2010, din totalul de 1.102 persoane private de libertate, 858 erau condamnate definitiv, iar 244 arestate preventiv si condamnate în prima instanta. Sase dintre detinuti sint condamnati pe viata, iar 312 au pedepse de peste 10 ani. Un numar de 294 sint condamnati pentru omor, 263 pentru furt calificat, 248 pentru tilharie, iar 297 pentru savirsirea altor infractiuni. A. P.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |