left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Si detinutii muncesc

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Si detinutii muncesc

Mesajde robilix » Lun Ian 24, 2011 10:04 am

Monitorul de Alba - 24 ianuarie 2011

Si detinutii muncesc

Autor: Corneliu Manuel SARBU

Detinutii din penitenciarele din Aiud si Gherla vor avea o sansa in plus atunci cind vor fi eliberati din arest. Asta in urma unui proiect derulat de catre Asociatia AS 2001 Alba Iulia in parteneriat cu institutiile de detentie. In ceea ce priveste activitatile proiectului si felul in care detinutii vor beneficia de acestea, responsabilii programului au apreciat ca este vorba despre directii sociale de urmat in intreaga tara.


Proiectul “Integrarea pe piata fortei de munca a grupurilor vulnerabile” va fi derulat pe parcursul urmatoarelor 36 luni, iar obiectivele sale sint extrem de indraznete. De adaugat ca Asociatia AS 2001 Alba Iulia are o indelunga experienta a unor astfel de proiecte derulate din fonduri europene, implementind solutii similare atit in judet, cit si in restul tarii. Responsabilii proiectului mai spun ca pina la finalul perioadei de derulare peste 500 de detinuti vor fi consiliati si 100 de persoane private de libertate isi vor putea gasi un loc de munca.


Initiative sociale potrivite pentru comunitate


Pe linga sprijinul real oferit pietei muncii de acest proiect, nu sint de neglijat efectele benefice pe care le poate avea asupra sigurantei din comunitate. “Nu sintem la primul astfel de proiect si remarcam faptul ca efectele sint cu adevarat benefice. Detinutii sint consiliati, dar pe linga asta posibilitatea de a se incadra in munca sau macar de a dobindi o pregatire ii face sa se simta utili”, a explicat Domnica Nazarea, ofiter de fonduri europene in cadrul penitenciarului din Aiud. “Avem o experienta de 8 ani in derularea unor astfel de proiecte. Desi numele nostru aduce in discutie anul 2001, noi functionam din 2002. Acest proiect este unul extrem de important atit pentru noi, cit si pentru institutia penitenciarului si mai ales pentru persoanele private de libertate care sint in apropierea termenului de eliberare. Ei pot sa se specializeze, sa aiba o sansa la eliberare, sa se poata integra mai usor in piata muncii si in comunitate”, a declarat si Adriana Todorean, presedintele Asociatiei AS 2001.


Detalii tehnice


Proiectul ofera o subventie de 90 % din cheltuilelile cu salariatii si contributiile aferente acestora. Este vorba despre o suma de maxim 1.200 de lei pentru cel mult sase luni de zile. O simulare a calcului de salariu pentru o astfel de persoana ofera un salariu de 1334 de lei brut pe luna, din care beneficiarul proiectului poate primi 1.200 de lei lunar. Un alt obiectiv specific al proiectului este cresterea nivelului de calificare a unui numar minim de 500 de persoane aflate in prezent in penitenciare pe parcursul a 36 de luni. De adaugat ca in cadrul sesiunii de finantare proiectul prezentat ieri de Asociatia AS 2001 a solicitat o finantare nerambursabila de 11.081.950 de lei, in conditiile in care contributia partenerilor va fi de 230.000 de lei, marea majoritate a banilor urmind sa fie asigurati de catre partenerul principal, asociatia AS 2001.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |