left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Termen limita pentru depunerea declaratiilor unice

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Termen limita pentru depunerea declaratiilor unice

Mesajde robilix » Joi Feb 17, 2011 11:11 am

Monitorul de Alba - 17 februarie 2011

Termen limita pentru depunerea declaratiilor unice
Autor: Cristi FLESCHIN

Introducerea începind cu 1 ianuarie 2011 a declaratiei fiscale unice pentru contributiile de asigurari sociale si impozitul pe venit a determinat ca luna februarie sa fie prima luna în care se depune formularul 112. “Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” la administratiile financiare din cadrul ANAF.


Pentru desfasurarea acestei operatiuni în conditii bune, Directia Generala a Finantelor Publice Alba invita contribuabilii sa depuna formularul 112 cu cel putin 2-3 zile înainte de termenul limita, 25 februarie 2011. Purtatorul de cuvint al institutiei, Iulia Mirestean, a precizat ca aceasta solicitare survine ca urmare a faptului ca timpul de prelucrare la ghiseu a formularului 112 este mai mare decit în cazul celorlalte formulare, întrucit necesita mai multe operatiuni de validare preliminara în momentul depunerii, atit în ceea ce priveste datele înscrise în formatul hirtie, cit si informatiile înscrise în formatul electronic. Aceeasi sursa a precizat ca timpul de asteptare la ghiseu pentru depunerea unei singure declaratii 112 este mai mare decit în cazul formularelor ale caror informatii se culeg cu cititoarele de cod de bare. “Reamintim contribuabililor ca declaratiile se pot depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, procedura reglementata prin OMFP nr. 858/2008, cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru transmiterea online a declaratiei unice contribuabilii trebuie sa detina un certificat digital calificat de la unul din furnizorii de servicii de certificare acreditati în conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, care va fi utilizat pentru semnarea declaratiei fiscale.


Avind în vedere ca în luna februarie 2011 este primul termen de depunere a formularului 112 <<Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate>>, la nivelul judetului Alba, a fost suplimentat numarul de ghisee pentru primirea declaratiei unice, numarul acestora ajungind la 32, astfel: in sediul din Alba Iulia, str. Primaverii nr. 10, la AFPM Alba Iulia si AFP Contribuabili Mijlocii functioneaza 12 ghisee, la AFPM Aiud si Sebes cite 3 ghisee, la AFPM Blaj - 2 ghisee, iar la fiecare administratie fiscala oraseneasca din judet cite unul sau doua ghisee. Totodata, s-a dispus ca în zilele de 24 si 25 februarie la toate ghiseele Administratiilor Finantelor Publice din judet de primire a declaratiilor sa se lucreze în intervalul orar 8 – 20”, a precizat in cursul zilei de ieri Iulia Mirestean.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |