left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Tinta liberala - Comuna Unirea devine oras

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Tintă liberală - Comuna Unirea devine oras

Mesajde robilix » Lun Noi 03, 2003 11:23 am

Unirea - 1 noiembrie 2003

Ţintă liberală
Comuna Unirea devine oraş


Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că până la sfârşitul acestei luni vor fi finalizate listele de candiaţi pentru alegerile de anul viitor. Fiecare candidat este evaluat în funcţie de un program de dezvoltare a localităţii unde candidează şi de rezultatele unor sondaje de opinie realizate de institute de specialitate. După discuţii cu primarul din Ocna Mureş, ex-primarul din Aiud şi cu organizaţia locală a PNL Unirea, liberalii cred că au cel mai bun program de dezvoltare locală. În esenţă, PNL Alba va face demersurile legale pentru declararea acestei comune, cu peste 5000 de suflete, ca oraş. "Plecăm de la premisa că Unirea poate ajunge oraş. Are un nume simbolic, reprezentativ pentru judeţul Alba, are potenţial uman şi o aşezare geografică excelentă. Mai întâi trebuie ridicat gradul de urbanizare, printr-un confort mai bun în fiecare gospodărie, iar străzile trebuie să fie ca la oraş. Principala problemă este cea a apei potabile şi a canalizării. Sursa locală de apă trebuie extinsă, amenajată şi autorizată. Dorim extinderea reţelei de gaz metan şi în final asfaltarea drumurilor şi pietruirea celor de pământ.
Acestea sunt condiţii necesare, dar nu şi suficiente, pentru că peste toate trebuie să fie îmbunătăţirea mediului de afaceri", a spus deputatul Dan Simedru. În sprijinul acestei idei, Teodor Atanasiu a mai adus ca argumente: căile de comunicaţii rutiere spre direcţii importante ca Alba Iulia, Cluj, Tg. Mureş şi Târnăveni; comuna Unirea este nod pe calea ferată principală care leagă vestul de estul ţării şi viceversa; Unirea este la 50 de km de două aeroporturi, cele din Cluj Napoca şi Tg. Mureş; are o piaţă de muncă efectiv calificată, deoarece localnicii au muncit la Aiud, Turda, Câmpia Turzii, Ocna Mureş, în diferite meserii; utilităţile sunt la "uşa casei" - cu posibilitatea racordării la reţeaua de apă care alimentează oraşul Ocna Mureş, existând debitul suficient, etc. Atanasiu crede că toate aceste investiţii sunt cifrate la circa 60 de miliarde de lei, iar peste 6 ani, viitorul oraş s-ar putea autofinanţa, fără a mai avea nevoie de "asistare" de la bugetul de stat. "Aceste investiţii trebuie cuprinse în Planul judeţean de dezvoltare, pentru că bugetul comunei este insuficient. În plus vom atrage fonduri europene pe proiecte fezabile şi vom atrage investitori, în special în domeniile industriei uşoare şi alimentare", a mai spus liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu.
Florin ROMAN
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |