left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Tribunalul Alba a dat castig de cauza Sindicatului ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Tribunalul Alba a dat castig de cauza Sindicatului ...

Mesajde robilix » Lun Mar 07, 2011 11:53 am

Ziarul Unirea - 4 martie 2011

Tribunalul Alba a dat câştig de cauză Sindicatului “Asistentul Personal” Aiud

Tribunalul Alba a admis cererea de suspendare a HCL Aiud nr. 37/2011 privind încetarea contractelor de muncă ale asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap cu începere de la data de 1 aprilie 2011, formulată de către Sindicatul “Asistentul Personal” Aiud. Suspendarea aprobată de instanţă are durată limitată de 60 de zile, conform art. 14 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, care prevede că suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate dacă persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului. Nu în ultimul rând, administraţia publică locală a municipiului Aiud nu are nicio nelinişte cu privire la legalitatea HCL nr. 37/12011, ca urmare este optimistă în ceea ce priveşte o hotărâre ulterioară, definitivă şi irevocabilă, a instanţei, întrucât are dovezi cu privire la faptul că fondurile de care dispune nu pot acoperi salariile asistenţilor personali.
“Este inutil, cred eu, să repet faptul că nu mi-am dorit să fiu nevoit să iau o astfel de decizie. Sindicatul pretinde că prefectul judeţului Alba i-ar fi spus că s-a obţinut modificarea plafonului maxim al cheltuielilor cu salariile şi pentru municipiul Aiud exact cu suma de care e nevoie pentru plata asistenţilor personali. Este adevărat că s-a modificat Ordinul nr. 7/57/2011, prin care, pentru municipiul Aiud, plafonul a fost suplimentat pe HÂRTIE, cu suma de 3.144 lei. Aş fi sperat, în măsura în care domnul Ştefan Bardan a avut o astfel de discuţie cu liderii Sindicatului “Asistentul Personal” Aiud şi le-a comunicat faptul că domnia sa «a făcut rost de bani» de la Guvern pentru ca asistenţii personali din Aiud să nu mai fie trimişi în şomaj, domnia sa, în calitate de prefect şi amic al Guvernului Boc, să fi explicat că vorbim aici de sume teoretice, nu de veniturile concrete ale Aiudului, care nu mai pot susţine o asemenea cheltuială. Dacă domnul prefect ar fi fost atât de sensibil la aceste probleme, ar fi trebuit să convingă Guvernul să trimită sumele de bani necesare plăţii salariilor asistenţilor personali din cotele defalcate pe TVA, nu să îi îmbete pe bieţii oameni cu apă rece. Anexa acelui ordin poate fi modificată din pix de oricine doreşte, problema reală este că nu există efectiv bani pentru plata acestor salarii. Nu ştiu dacă a existat o asemenea discuţie cu reprezentanţii sindicatului, dar noi ne raportam aici nu la sumele născute din pixul guvernanţilor, ci la banii pe care Guvernul nu îi trimite la bugetul local, conform solicitărilor exprese în acest sens, pe care le-am făcut”, a declarat primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan. (R.G.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |