left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Ultima runda pentru SAMTID se joaca astazi la Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Ultima rundă pentru SAMTID se joacă astăzi la Aiud

Mesajde robilix » Mar Feb 10, 2004 11:18 am

Ulpia Jurnal - 9 februarie 2004

Ultima rundă pentru SAMTID se joacă astăzi la Aiud

Astãzi se joacã ultima carte pentru SAMTID. Consilierii incompatibili au devenit compatibili. Dupã vizita perfectului Mugurel Sârbu în municipiu se pare cã existã posibilitatea ca operatorul unic sã fie creat. O parte din consilieri sunt supãrati pen- tru faptul cã executivul local nu a tinut cont de ceea ce au hotãrât ei. PNL anuntã cã va ataca în contencios hotãrârea dacã va fi votatã.

Astãzi, 9 februarie, la Aiud se va consuma, dupã toate probabilitãtile ultimul act în ceea ce priveste crearea operatorului unic, conditie strin- gentã pentru accesarea fon- durilor programului SAMTID în vederea reabilitãrii a 16,75 kilometri de conducte din reteaua de apã a municipiului.

Cea de-a treia sedintã, având ca temã aceeasi problemã, delegarea gestiunii serviciului de apã si canal cãtre SC Apa CTTA Alba Iulia, va avea loc astãzi, începând cu orele 14.00, în sala de sedinte a Primãriei municipiului Aiud si se pare cã va fi destul de tensionatã.

Potrivit declaratiilor execu- tivului din municipiul Aiud se pare cã problema este ca si rezolvatã, ca urmare a vizitei prefectului Mugurel Sârbu, existând sanse reale ca Hotãrârea de Consiliu local initiatã de edili sã fie adoptatã, mare parte dintre consilieri fiind convinsi de necesitatea si avantajele Programului SAMTID. Aceasta, mai ales, având în vedere cã prefectul judetului a decis cã alesii locali, majoritatea membri PSD, ce au rude angajate la SC Ediltrans SA, nu sunt incompatibili si pot vota, existând astfel sansa ca cele douã treimi din voturile con- silierilor în functie, sã fie obtinute.

Cu toate acestea se asteaptã discutii furtunoase deoarece, o bunã parte dintre consilierii locali sunt supãrati cã executivul nu s-a conformat hotãrârii adoptate joi, 29 ianu- arie a.c., privitoare la efectu- area unui studiu de oportuni- tate. Ei spun cã au hotãrât ca studiul sã fie efectuat de Primãrie în colaborare cu SC Ediltrans SA dar executivul a comandat studiul la SC Proiect SA Alba Iulia, ceea ce îi face sã se întrebe dacã mai este sau nu Consiliul local cel care hotãrãste sau rolul sãu este unul secundar, executivul fiind mai nou legislativul.

Liberalii îsi mentin în con-tinuare pozitia fatã de proiectul initiat de cãtre Primãrie si anuntã cã vor vota împotrivã, considerând cã “Programul SAMTID a fost umflat”. Potrivit staff-ului PNL Aiud, dacã hotãrârea va trece datoritã dis-paritiei incompatibilitãtii celor sase consilieri, liberalii o vor ataca în Contencios adminis-trativ invocând ilegalitatea.Dorel LAZÃR
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |