left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Vedetele anului 2011 in infrastructura judetului Alba

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Vedetele anului 2011 in infrastructura judetului Alba

Mesajde robilix » Mar Ian 18, 2011 10:24 am

Ziarul Unirea - 18 ianuarie 2011

Vedetele anului 2011 în infrastructura judeţului Alba

DJ 107M Aiud-Buru, DN 14B şi by-pass-ul Sebeş - trei lucrări de importanţă vitală

Anul 2011 va fi unul foarte important pentru judeţul Alba din punct de vedere al infrastructurii pentru că unele dintre proiectele vitale de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene şi naţionale vor fi continuate, finalizate sau demarate. Este vorba în primul rând despre DJ 107M Aiud-Buru care, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel va fi finalizat în vara acestui an. Proiectul, în valoare de 19,6 milioane de lei, este finanţat din bani europeni şi are termen de finalizare luna iunie 2011. Lucrările au început în toamna anului 2009. Un alt drum vital pentru judeţul Alba este DN 14B care face legătura între Teiuş şi Copşa Mică (judeţul Sibiu). Lucrările pe acest drum, care anul trecut a fost modernizat pe o porţiune importantă, vor fi finanţate şi în 2011, a anunţat recent deputatul PDL de Alba Clement Negruţ care a dat asigurări că investiţia a fost prinsă în bugetul pe 2011 a Ministerului Transporturilor. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare se ridică la un total la 187.800.000 lei. Proiectul datează din 2008 însă va fi finalizat de-abia în 2014, deşi este vorba de doar circa 40 de kilometri de drum. De vină este porţiunea dintre Blaj şi Copşa Mică unde trebuie refăcut tot drumul, nu doar asfaltul. În plus, aici sunt necesare şi lucrări de captare a unor izvoare de apă.
Anul 2011 este şi anul în care autorităţile promit că va începe construcţia by-pass-ului ocolitor Sebeş, pe tronsonul de autostradă Sebeş-Sibiu. Potrivit deputatului PDL din Colegiul Sebeş-Blaj Clement Negruţ, până la mijlocul lunii februarie va fi finalizată procedura de licitaţie a lucrărilor de proiectare şi de execuţie a acestei porţiuni, urmând ca lucrările efective să înceapă cel mai târziu în această primăvară. “Avem certitudinea că lucrările la tronsonul de autostradă Sebeş-Sibiu vor demara cu by-pass-ul Sebeş. Finanţarea există, banii sunt europeni iar exproprierile au început deja”, a mai spus parlamentarul de Alba.
Ioana PITICARIU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |