left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Vicepresedintele CJ Alba, Sorin Bumb, confunda politica ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Vicepresedintele CJ Alba, Sorin Bumb, confunda politica ...

Mesajde robilix » Lun Mar 21, 2011 9:57 am

Informatia de Alba - 21 martie 2011

„Vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, confundă politica ieftină cu administraţia locală!”

În cadrul conferinţei de presă a PNL Alba, primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, l-a acuzat de minciună pe vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, pentru faptul că l-a acuzat pe nedrept pentru că a pierdut o parte din fondurile pentru reabilitarea DC 10 când, în realitate, chiar acesta este vinovat de pierderea finanţării.
“Domnia sa s-a repezit să pară interesant în presă şi, deci, în ochii cetăţenilor alegători, minţind şi acuzându-mă că aş fi pierdut intenţionat finanţarea pentru reabilitarea DC 10 care face legătura între Aiud şi localităţile Ciumbrud, Păgida, Gîmbaş. Mă văd nevoit să îi atrag atenţia, tot public, să lase politicianismul ieftin şi să pună osul la treabă, pentru că nu este plătit să aiureze, ci să rezolve, conform atribuţiilor pe care probabil le are la Consiliul Judeţean, problemele locuitorilor judeţului.
În 18 ianuarie, am organizat şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia, prin HCL 5/2011, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru primul tronson al DC 10, respectiv tronsonul Aiud-Gîmbaş, şi pe care l-am şi predat la CJ Alba, în sensul transmiterii sale la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru includerea în programul naţional. Prin HCL 55/23 februarie 2011, au fost aprobate studiile de fezabilitate pentru tronsonul II al DC 10, Gîmbaş-Păgida, şi tronsonul III, Păgida-Ciumbrud, documente care au urmat acelaşi traseu.
Am realizat şi proiectele tehnice aferente, conform discuţiilor pe care le-am avut cu onor domnul Sorin Bumb, şi cum întrunirea comisiei ministeriale de analiză a proiectelor depuse a avut loc abia în 16 martie, era timp mai mult decât suficient pentru ca documentaţia pentru DC 10 să ajungă la Bucureşti. Ce credeţi că a făcut Consiliul Judeţean Alba? A trimis doar documentaţia pentru primul tronson şi a mai avut şi tupeul să spună că de fapt nu e nevoie de proiecte tehnice, întrucât acestea urmează să fie realizate de către firmele care vor executa lucrările. În aceste condiţii, în loc să îşi prezinte halucinaţiile în presă, îl invit pe domnul Sorin Bumb să le explice aiudenilor cum a fost posibil să îşi bată joc de ei şi de banii lor, pentru că am cheltuit, de la bugetul local, aproape 50.000 lei pentru realizarea unor proiecte tehnice, cerute iniţial, care dintr-o dată nu mai sunt necesare”, a declarat Horaţiu Josan.
Edilul din Aiud a precizat că l-a căutat personal pe preşedintele Ion Dumitrel, şi i-a cerut să trimită urgent la Bucureşti documentaţia pentru tronsoanele II şi III. În urma discuţiei astfel avute, preşedintele Ion Dumitrel i-a promis acestuia că va regla situaţia şi că va trimite documentaţia pentru acest proiect la Bucureşti.
“Îl informez pe domnul Bumb, că eu nu mă laud niciodată cu ceea ce fac pentru Aiud. Le dau socoteală însă aiudenilor, din oraş şi din localităţile componente şi aparţinătoare, pentru tot ceea ce fac pentru ei, pentru felul în care administrez banii publici. Ştiu că domnul Bumb nu pricepe cum vine asta, dar e o diferenţă uriaşă între a te lăuda şi a comunica cu cetăţenii pentru care lucrezi. La fel, e o diferenţă enormă între a te preface că eşti în stare să comunici cu cetăţenii şi a încerca să îi prosteşti pe faţă. Dar, dacă va candida la Aiud pentru funcţia de primar, va înţelege poate aceste diferenţe, din voturile pe care sigur nu le va primi, că tot e preocupat doar de campanie electorală timpurie şi nu de treaba pe care o are, teoretic, la Consiliul Judeţean. Şi dacă tot a adus în discuţie introducerea apei potabile la Gîmbaş, îl invit să se lecuiască de amnezia care l-a pocnit şi să consulte documentele, dovezi clare, ale contribuţiei Consiliului Local Aiud la introducerea reţelelor de alimentare cu apă în localitatea Gîmbaş. Referitor la Parcul Industrial Aiud-Alba, pentru care am încheiat parteneriat cu Consiliul Judeţean în 2006, dar care, deşi noi am făcut toate demersurile la care ne-am angajat, nu a mişcat niciun deget pentru a sprijini crearea de locuri de muncă în Aiud, a cărei o lipsă o reclamă cu un tupeu absolut nesimţit acelaşi Sorin Bumb. În concluzie, la şedinţa din 31 martie, atât eu cât şi consilierii locali vom rupe acest parteneriat şi vom găsi altă soluţie de valorificare a parcelelor de teren, astfel încât să dezvoltăm activităţi economice în Aiud şi deci să oferim posibilitatea creării locurilor de muncă pentru aiudeni”, a declarat Horaţiu Josan.

Sorin Poparadu
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |