left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Victoria tripletilor din Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Victoria tripletilor din Aiud

Mesajde robilix » Lun Dec 06, 2010 9:54 am

Ziarul Unirea - 6 decembrie 2010

Victoria tripleţilor din Aiud

Restaurantul Luk dîn Aiud a găzduit sâmbătă seara cea de-a doua editie a Zilei Multipleţilor din România, la care au participat aproximativ 40 de familii cu multipleţi, din care două cu tripleţi şi restul cu gemeni, între care o familie cu doi “ingeraşi” nevăzători, unul şi cu handicap neuromotor, orfani de tată. Printre participanţi s-au aflat chiar părinţi gemeni ai unor copii gemeni. Până şi interpreta de muzică populară aleasă să cânte la această serbare este mama a două gemene: aromânca Sirma Granzuria. Evenimentul a fost organizat de Ionela Danciu, mama tripletelor dîn Aiud care a câştigat procesul împotriva statului român pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului pentru toate cele trei fetiţe, nu doar pentru una. La sărbătoarea multipleţilor au participat o delegaţie a Primăriei Aiud, în frunte cu primarul Horaţiu Josan, care a menţionat că Primăria şi Consiliul Local Aiud au asigurat cazarea şi masa familiilor de multipleţi venite din alte judeţe, deputatul independent Calin Potor, care a spus că va susţine declararea oficială a datei de 4 decembrie ca Zi Naţională a Multipleţilor dîn România, Sorin Briciu, decanul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii “1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, fost profesor al Ionelei Danciu, Ioan Dobra, director la DGFP Alba, precum şi rude şi prieteni ai organizatoarei.
“Astăzi (n.red. – sâmbătă) e 4 decembrie. Sunt mândră pentru că astăzi cifra 4 e triplet. Nu puteam alege o altă zi ca să o declarăm Ziua Naţională a Multipleţilor. E un proiect şi un gând de-al meu. E doar Ziua Multipleţilor astăzi. Am recuperat retroactiv exact suma pierdută. Mulţumesc întregii prese că a fost alături de mine şi a crezut în normalitate, mulţumesc tuturor celor care au înţeles că 3 copii nu înseamnă unul singur şi mulţumesc sponsorilor care au făcut ca această zi să fie posibilă”, ne-a declarat mama Luanei, Alesiei şi Andradei.
Imnul tripleţilor, scris pe versuri şi pus pe note muzicale de Marius Moga, coordonatorul grupului folk “Melodis”, a fost interpretat de căteva ori pe parcursul serbării: “Trecut-au 20 de ani/Trecut-au fără rost/Trei ani în stradă am strigat/Şi.atuncia s-au întors; Suntem părinţi, avem copii/Dar suntem gemeni noi,/Suntem tripleţi victorioşi/Şi azi ne observaţi şi voi; Instanţe, miting, emisiuni/Cu toţii s-au unit,/Gemeni erau, tripleţi erau,/Dar ei nu i-au iubit…;/Tripleţi să nu-i mai toleraţi!/Să fiţi ambiţioşi!/Toţi cei ce nu vă înţeleg/Sunt oameni răi şi hoţi; Refren: Am reuşit să-i obligăm/Ostlităţi să-nlăturăm,/E ziua multipleţilor/La mulţi ani de ziua lor!”.
Primarul Aiudului, Horaţiu Josan, a înmânat diplome de merit celor care au luptat pentru cauza multipleţilor din România, participând la mitinguri, procese, etc: Simona Codrea (Bucureşti), Estera Vişan (Caraş -Severin), Viorica Jitan (Suceava), Iliuţă Sordoc (Botoşani), Loredana Ioniţă (Craiova). Totodată, Ionela Danciu a primit o diplomă de excelenţă, fiind propusă de prieteni să devină cetăţean de onoare al Aiudului.
Pe parcursul sărbătorii, copiii – unii îmbrăcaţi în costume de carnaval puse la dispoziţie de albaiulianca Anca Marian, au avut parte de colinde, muzică folk, distracţie cu Teatrul de Păpuşi “Prichindel”, tort cu 7 etaje, îngheţată şi, pentru că se apropie sărbătorile, de darnicul Moş Crăciun. La mulţi ani, multipleţilor din România şi sperăm că Guvernul nu va reduce perioada concediului de îngrijire a copilului şi nici nu va tăia indemnizaţia mamelor!
Robert GHERGU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |