left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Tovabbra sincs megyei tanacsosa az RMDSZ-nek

articole apărute despre aiud în alte limbi decât româna (maghiară, engleză etc)

Tovabbra sincs megyei tanacsosa az RMDSZ-nek

Mesajde robilix » Joi Iul 10, 2008 8:45 am

Szabadság, június 07, 2008

Továbbra sincs megyei tanácsosa az RMDSZ-nek
2008. június 07
di


Fehér megyében az RMDSZ megyei listája 6353 szavazatot kapott, ami az érvényes szavazatok 3,97 százalékát jelenti, így nem sikerült a szövetségnek tanácsost bejuttatni a megyei tanácsba. Megyei tanácsosként indult az idei választásokon Köble Csaba, Komáromi Attila, Rácz Levente és Brendus Gyula, de sajnos az elkövetkező négy évben sem fogják képviselni a magyarság érdekeit Fehér megyében. A megyei tanácselnökjelölt Komáromi Attila volt, csak 5600-an szavaztak rá, ami az érvényes szavazatok 3,46 százalékát teszi ki. A megyei tanácselnöki tisztséget ezt követően a Liberális Demokrata Párt tagja, Ioan Dumitrel tölti be.

Nagyenyeden a városi tanácsosok száma nem változott, az idei helyhatósági választások eredményeképpen szintén három városi tanácsos dolgozik majd az RMDSZ-nek a városvezetésben Rácz Levente, Kováts Krisztián és Krecsák Sz. Adalbert személyében. Kováts Krisztián, RMDSZ-es polgármesterjelöltnek 1400-an szavaztak bizalmat, ami az összavazatok 14,84 százalékát jelenti.

Magyarlapádon ismét Indreiu Marian Cătălin PD-L-s polgármesterjelöltet választották meg, a lakosság szavazatainak 70,89 százalékát sikerült megszereznie a magyar polgármesterjelölttel, Szabó Lászlóval szemben, akire a választók 23,59 százaléka szavazott.

Torockón az RMDSZ-es polgármesterjelölt, Szőcs Ferencre szavaztak a legtöbben, a szavazatok 65,9 százalékát sikerült megszereznie, így már az első forduló után eldőlt, hogy a lakosság visszaválasztotta régi polgármesterét.

Fehér megye egyik településén sem alakult Magyar Polgári Párt, így nem állt fenn a magyarság megosztásának veszélye. Ennek ellenére kevesebb helyi tanácsost sikerült idén bejuttatni a közigazgatásba, mostantól hattal kevesebben képviselik majd a magyarság érdekeit Fehér megyében.Bővebben a Szabadság hónlapján
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare in alte limbi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |