left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

metalurgica faliment multumim din inima dom primar

Te supara, te deranjeaza ceva, cineva din Aiud? Spune-ti "offfffff"-ul aici.

metalurgica faliment multumim din inima dom primar

Mesajde iuliu » Dum Apr 07, 2013 5:54 pm

Stai conectat

joi, 14 martie, 2013 | Publicat de Nicolae Gâta
Metalurgica Transilvană Aiud îşi închide porţile şi concediază toţi angajaţii. Tribunalul Alba a pronunţat falimentul

Tribunalul Alba a pronunţat miercuri, 13 martie 2013, falimentul societăţii Metalurgica Transilvană Aiud SA. Societatea care a cumpărat fabrica metalurgică de la stat în anul 2008 îşi va închide porţile, iar activele vor fi scoase din nou la vânzare.

Societatea a fost înfiinţată în 2008 de omul de afaceri clujean Călin Mitică, proprietarul companiei Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca. Activele fostei societăţi de stat, Metalurgica SA Aiud, au fost cumpărate de Remarul 16 Februarie în 2006 cu aproximativ 3 milioane de euro.

În 2008, Remarul a vândut aceste active, reprezentând construcţii, terenul aferent şi utilaje, noii firme Metalurgica Transilvană SA cu suma de 7,3 milioane de euro. A fost, de fapt, un transfer de proprietate între firmele afaceristului clujean, care a obţinut astfel un profit de cel puţin 4 miloane de euro. Metalurgica Transilvană a avut profit doar în 2008, în valoare de circa 5 milioane de lei. Societatea avea atunci 845 de angajaţi. În 2009, potrivit bilanţului contabil, numărul angajaţilor s-a redus la jumătate (480) iar activitatea s-a încheiat cu pierderi de peste 5 milioane de lei.

Patronul Călin Mitică

În 2010 şi 2011, pierderile s-au redus dar şi numărul angajaţilor. Metalurgica Transilvană a încheiat anul 2011 cu pierderi de 1,4 milioane de lei şi 326 angajaţi. Datoriile erau la nivelul de peste 24 milioane de lei, adică circa 5 milioane de euro. În 2012 suma datoriilor a crescut cu cel puţin 1 milion de euro, astfel încât firma a intrat în faliment, în 13 martie 2013, cu mai mult de 6 milioane de euro datorii. Societatea mai are la acest moment aproximativ 170 de angajaţi, după ce 155 de muncitori au primit preaviz de la 1 februarie şi au fost disponibilizaţi. La începutul lunii martie, mai mulţi muncitori au protestat în centrul oraşului pentru neonorarea obligaţiilor contractuale faţă de ei.

După pronunţarea falimentului şi restul angajaţilor vor fi disponibilizaţi. Activitatea va fi oprită total, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare. Metalurgica Transilvană are obiect de activitate în domeniul fabricării utilajelor pentru metalurgie. În ultima perioadă, la Aiud s-au derulat lucrări de reparaţii la vagoane prin comenzi primite de la cealaltă firmă a miliardarului Călin Mitică, Remarul 16 Februarie.

Administrator judiciar al societăţii falimentare este „Hodoş Business Recovery IPURL” Târgu Mureş, iar printre creditorii care s-au constituit părţi în proces pentru restanţe de la firma aiudeană se află mai mulţi parteneri de afaceri, dar şi BCR, Apa CTTA Aiud, DGFP Alba şi E.On Gaz. :bebe: :bye: si primarul JOSAN :smoke: :bebe: :bye:
iuliu
Nou venit!!!
Nou venit!!!
 
Mesaje: 4
Membru din: Mie Mar 13, 2013 10:26 pm

Înapoi la Ce te deranjeaza in Aiud?

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |