left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Centrul Cultural Liviu Rebreanu/reabilitare si modernizare

discutii despre activitatile culturale aiudene

Centrul Cultural Liviu Rebreanu/reabilitare si modernizare

Mesajde ioan » Mie Feb 10, 2016 7:21 pm

Primăria Aiud anunță începerea lucrărilor de modernizare a clădirii în care funcționează Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu”

Publicat în 10.02.2016 la ora 15:47


Primăria municipiului Aiud a dat recent publicității un comunicat de presă în care aduce unele precizări privind situația actuală a clădirii Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu”. Potrivit reprezentanților administrației locale, în acest an vor începe lucrările propriu-zise de reabilitare și modernizare a întregului ansamblu de clădiri.

În proiectul final, instituția se va transforma într-un centru cultural multifuncțional, cu o sală de spectacole modernă, un cinematograf cu aproximativ 150 de locuri, o sală de expoziție, săli de repetiție, săli de conferințe și muzeu al culturii aiudene.

”În anul 2014, Consiliul Local Aiud a aprobat alocarea din bugetul local al municipiului Aiud, a fondurilor necesare elaborării documentației tehnice de avizare a lucrărilor de intervenție, fiind demarate astfel procedurile pentru reabilitarea Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu”. În acest sens, pentru a fi urmați toți pașii și pentru a se respecta procedurile privind reabilitarea clădirilor în care funcționează Centrul Cultural, s-a alocat de la bugetul local suma de 100.000 lei.

Având în vedere faptul că au fost organizate 4 proceduri pentru atribuirea contractului de servicii, iar la aceste proceduri fie nu s-au depus oferte, fie ofertele depuse erau inacceptabile sau neconforme, Consiliul Local Aiud a aprobat în decursul anului 2015 suplimentarea sumei alocate inițial cu încă 20.000 lei.

Abia după cea de a 5-a procedură organizată contractul a fost atribuit, în acest moment el fiind în derulare. Bineînțeles, în paralel cu toate aceste proceduri, au fost și sunt întreprinse lucrări de reparații la partea superioară a clădirii, aceasta fiind cea mai afectată în urma furtunii puternice de anul trecut și în urma ninsorilor din această iarnă.

În ceea ce privește soluția găsită de autorități pentru protejarea cetățenilor și a celor care frecventează instituția de cultură, trebuie spus că această modalitate de protejare și atenționare a cetățenilor nu este o noutate, nici o invenție a angajaților Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” Aiud, ci este o soluție de urgență adoptată în mai multe orașe, atât din țara noastră cât și din străinătate – fiind una provizorie.

În încheiere, dorim să precizăm că imobilul în care funcționează Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” va avea o nouă înfățișare, în acest an urmând să fie demarate lucrările propriu-zise de reabilitare și modernizare a întregului ansamblu de clădiri, în proiectul final instituția fiind văzută ca un centru cultural multifuncțional, care să includă o sală de spectacole modernă, o sală de proiecție/un cinematograf cu aproximativ 150 de locuri, o sală de expoziție, săli de repetiție, săli de conferințe și un muzeu al culturii aiudene”, transmite Primăria Aiud.

http://www.aiudinfo.ro/primaria-aiud-an ... -9789.html
Avatar utilizator
ioan
Membru Expert
Membru Expert
 
Mesaje: 906
Membru din: Sâm Dec 28, 2002 6:01 pm
Localitate: Aiud, Romania

Înapoi la Cultura in Aiud

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |