Avetzi un hobby pe care vretzi sa-l impartashitzi cu restul lumii. Aici este locul in care il putetzi face cunoscut
de stefania » Mar Aug 19, 2003 2:10 pm
ti-as fi raspuns mai devreme dar nu am mai putut accesa pagina inca de saptamana trecuta, ce sa-ti spun, Arty, la dulciuri nu ma prea pricep iar preparatele specifice spaniolilor imi plac f. mult mai ales cele picante, tacos mi-a placut in mod deosebit. te indrum la culinar.ro unde gasesti o multime de retete de toate felurile, mai simple sau mai sofisticate, trebuie sa gasesti tu ceva pe acolo, daca nu stiai de adresa pana acum, te sfatuiesc sa o vezi. la noi exista o revistuta tare draguta, "practic in bucatarie", unde sunt publicate diverse retete trimise de cititori(gospodine) din toata tara, acolo gasesti tot ce-ti trece prin cap si este f. apreciata, crede-ma, ar fi bine daca ai putea intra si tu in posesia uneia, poate iti trimite cineva de acasa, site pe internet nu cred ca au dar o sa ma interesez, eu o rasfoiesc mai ales de sarbatori.
sper ca te-am putut ajuta cat de cat.
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de stefania » Mie Aug 20, 2003 11:31 am
revin cu o corectare, din "viteza"  am amestecat spaniolii cu mexicanii, daca ma gandesc mai bine "tacos" este de origine mexicana.
bine ca am revenit eu, decat sa ma corectati voi, nu? 
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de arty fact » Joi Aug 21, 2003 9:42 pm
Stai linistita, draga mea- ca nu sunt experta in gatit si nici nu cunosc bucatariile spaniole- era doar o reteta, scrisa bine si prin urmare vanata imediat de catre mine. De culinar .ro sunt cam dezamagita- cred ca aplica retete tot soiul de amatoare si daca si ai noroc sa faci gogosi infuriate dupa ceea ce prezinta ei acolo iti dai seama ca e timp pierdut si material asemenea.
Ceea ce am incercat de curand (cu bine!) este rulada cu gem de caise. Din pacate iese cam putina (o foaie rulata) pt doi devoratori de dulciuri.Duminica poate incerc un chec (jumate cacao).
Eu cred in precizia teoretica a retetei, de la care ma abat cat mai putin. Cum va descurcati voi la improvizat mancare? Iese figura sau sfarsiti prin a arunca creatiile (culinare:-)) in WC?
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
de stefania » Vin Aug 22, 2003 10:56 am
sa-ti spun sincer, Arty, nu am cules nici o reteta de pe culinar.ro, dar te-am indrumat acolo crezand ca din multitudinea de retete, una macar ai gasi pe gustul tau. o alta declaratie sincera si curajoasa este aceea ca niciodata nu am gatit din cartea de bucate, altfel spus, gatesc retete proprii sau dupa ureche, cum se mai spune. cand eram la "mama acasa" nu mi-am testat aptitudinile dar cel mai important lucru pe care la facut mama a fost sa-mi dea sa gust mancarea inainte de a fi gata, (aveam si eu un rolisor acolo  ) iar asta m a ajutat foarte mult mai tarziu cand am fost nevoita sa-mi gatesc singura, nestiind practic mai nimic. intotdeauna retetele de care am tinut cont au fost cele luate prin viu grai, imi este tare greu(nu stiu de ce?) sa respect o reteta scriptica, asa ca iti dai seama ca improvizatiile sunt la ordinea zilei, pana acum cativa ani, niciodata o mancare nu-mi iesea a doua oara la fel ca cea dinainte, dar era buna oricum. combinatii de cine stie ce ingrediente nu m-am avantat sa fac, cu toate ca sunt mare amatoare de salate mexicane, pasta de avocado cu branza si usturoi, majoritatea bazate pe maioneza insa, nu stiu cum dar nu s-a intamplat pana acum sa ratez in asa fel incat s-o arunc la gunoi. e.., acum sa-ti spun drept nici rata cu miere si portocale n-am facut sau mai stiu eu ce, acolo.., da, mi-ar fi frica, dar dupa cum afirmam si mai devreme, nu am de gand sa obtin vreo diploma si sunt costienta ca mai am o gramada de invatat, dar nu asta e telul meu fierbinte in viata 
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de arty fact » Dum Aug 24, 2003 7:27 pm
Ce parere ai despre GM food (mancare modificata genetic)? E un subiect fierbinte, deoarece se presupune ca imbunatatirea plantelor sau animalelor prin diverse gene echivaleaza cu dorinta omului insusi de a fi sanatos si mai puternic. Vom deveni cu adevarat super oameni mancand super porci ?;-)
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
de stefania » Lun Aug 25, 2003 12:02 pm
se pare, dupa cate am inteles eu ca americanii ne condamna pentru impotrivirea noastra, a europenilor, vis-a-vis de modificarile genetice, acuzandu-ne ca nu suntem solidari cu privire la soarta Africii, eu una nu prea sunt documentata in aceasta problema, dar, se pare ca un cercetator american(nu sunt sigura) cu un recent premiu Nobel la activ ne combate dur. ce sa spun, atata timp cat vor mai exista produse obtinute natural, voi profita din plin, se pare ca modificarea genetica nu depinde numai de om, iar atunci nu prea avem ce face, probabil ca in timp organismul meu se va adapta la acestea asa cum se va adapta si la modificarile de clima care la randul ei favorizeaza modificarile genetice pe cale naturala.
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de arty fact » Mar Aug 26, 2003 10:38 am
Da, eu vorbeam de modificari mai putin naturale, in sensul ca sunt ajutate rapid de laboratoare. De ce ne-ar deranja oare daca animalul care il devoram are mai putine boli si imunitate mai puternica fata de vitregiile naturii? Sa fie oare numai teama de nou? Este corpul nostru suficient de pregatit pt noile schimbari?
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
de stefania » Mar Aug 26, 2003 11:39 am
da, s-ar putea sa ai dreptate, tara noastra nu cred ca este pregatita pentru asa ceva, modalitatile de informare a populatiei sunt aproape inexistente iar la unele segmente nici nu cred ca ar trezi vreun interes.
nu, nu cred ca suntem pregatiti pentru asa ceva, asta se va produce in timp, oricum va mai trece ceva vreme pana sa depaseasca faza de experiment! pana ajunge si la noi..., mai e!
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de sabu » Mar Sep 09, 2003 2:17 am
aici n-am postat
niciodata nu e prea tarziu .
deci eu mananc carne muuulta si nu mananc ciorba/supa
stiu sa fac : paine prajita,paine prajita in ou,omleta,cartofi prajiti,salam prajit,supa la plic  cred ca asta spune tot
a da ... nu rezist fara cel putin 250ml de cola pe zi . de nu beau dupa cateva zile am palpitatii
a da si daca imi puneti in fatza o farfurie plina cu prajituri se vor termina in cateva minute 
i dont like mondays
-

sabu
- Membru Expert

-
- Mesaje: 521
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 7:19 pm
- Localitate: cluj napoca
-
de arty fact » Mar Sep 09, 2003 4:44 am
Faina meditatia lui Bula, mi se pare ca graieste o chestie de mult bun simt si atunci intr-adevar, de ce sa nu traiesti cum vrei, periculos,  , mancand supa la plic si band cola (iti da palpitatii pt ca are cofeina si e bautura energizanta).Unii prefera sisteme prea rigide (ex- myself) care nu functioneaza intotdeauna.Trebuie sa se simta bine si sufletul, pt ca trupul sa fie sanatos. degeaba mananci toate lucrurile sanatoase, daca esti pesimist si deprimat cu norma intreaga. 
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
de stefania » Mar Sep 09, 2003 10:26 am
 hai ca imi place
mai vad si alte "dialoguri" pe aici decat
Arty - Stefania si
Stefania - Arty 
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de arty fact » Mar Sep 09, 2003 10:45 pm
Buna remarca! Mai sunt cativa care fac substanta forumului, insa ma intreb ce fac restul utilizatorilor (peste 100)...asa e si cu avantul de a pune tara pe picioare, numai unii se agita si majoritatea consuma si se plange.Oricum, important e sa inteleaga lumea din ast subiect cat de semnificativa este hrana si igiena alimentara corecta, sa afle noutati, "inventii" personale in bucatarie, de ce nu si dezastre marunte... 
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
de sabu » Mie Sep 10, 2003 12:27 am
mici dezastre ?  pai hmm ... acum vreo 3 - 4 ani a trebuit sa leg cu sora mea castravetii muratzi . si asa bine i-am legat ca s-au stricat toate borcanele  deci a fost un "mic" dezastru 
i dont like mondays
-

sabu
- Membru Expert

-
- Mesaje: 521
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 7:19 pm
- Localitate: cluj napoca
-
de stefania » Mie Sep 10, 2003 10:24 am
la capitolul "mici" dezastre, sa mai destindem atmosfera, dar fara a fi vina mea, pe cuvant, acum cateva saptamani cand in orasul asta nu mai puteai respira, de 2 ori la rand m i s-au stricat preparatele in frigider  de m-am luat "cu mainile de cap"  munca mea pt. jumatate din saptamana s-a dus la gunoi  . asta sa-mi fie invatatura de minte sa nu mai gatesc in cantitati "industriale" 
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de arty fact » Vin Sep 12, 2003 5:14 am
...si atunci vei gati putin, perisabil intr-o zi, asa ca mine, super, grozav, healthy, numai ca nu vei mai face altceva decat sa stai in bucatarie.  Si atunci care e solutia? Sa mancam prospaturi si variatii culinare sau sa trantim o ciorba serioasa la oala de 10 l?:-)
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
de stefania » Vin Sep 12, 2003 10:17 am
nu-mi pot permite luxul de a gati des, deci variat si cat mai multe feluri, cu toate ca asa mi-ar place, din pacate nu pot gati decat la sfarsitul saptamanii pentru week-end si o parte din saptamana care urmeaza, dupa aceea improvizez cand vin de la munca, am norocul ca Radu mananca, nu se incurca si isi mai ia si la "pachet" pentru la servici, cand sta 24 de ore, dar s-a intamplat sa-mi si dauneze gatitul la oala de 10 Kg  , asta e.
noroc ca s-a schimbat vremea, dar nici potopul care a venit peste noi nu-mi place, se pare ca timpul isi cam bate joc de noi, daca nu e seceta, sunt inundatii  stiti cum se spune, "imprevizibila, ca vremea!"
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de arty fact » Mar Noi 25, 2003 9:24 pm
Gand trist despre vegani (sau vegetarieni, ahm...)- in timp ce mananc o salata buna (cu rosii, frunza de salata, castraveti, sare, ulei si otet): Ce vor face dumnealor, in special cei dedicati spiritual mancatului de verzituri, cand va aparea pe piata mancarea modificata genetic de-a binelea (adica leguma plus animal )?  Reluand insa un ton mai vesel, care sa nu va strice total apetitul,  nu credeti ca veganii sunt un fel de ucigasi ai florei? In fond si ei acuza omul normal (care necesita si grasime si proteine in corp pt a fi sanatos) de a fi consumator de murdered food... umanismul dus la absurd : ce-ar fi sa nu atacam nici flora, nici fauna pt a nu fi criminali preistorici ? 
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
de arty fact » Dum Dec 21, 2003 12:11 pm
Dar ia sa vedem, frati si surate, ce punem pe masa de Craciun sau revelion? Stefy, preferi o masa cu bucate traditionale sau merge si ceva mai usor, accesibil , rapid de gatit sau aranjat?
Noi vom fi doar singurei, aici in Finlanda si pt ca majoritatea romanilor din comunitate au fugit acasa de sarbatori vom putea sa fim mai degajati si sa nu pregatim excesiv de multa mancare. In plus, eu am primit un cadou tare util de la o firma unde lucrez: niste bonuri de restaurant, cu care pot "sa-mi iau barbatul" (citez  ) si sa mancam in oras, fara sa ma mai chinui eu cu gatitul. Desigur, voi face si mancare acasa, dar nu in cantitati industriale si nu neaparat sarmale si cozonaci sau mai stiu eu ce. De pilda, pt dulciuri ma gandeam la o praji cu mere si niste "bilutze cu rom si biscuiti" (reteta grozava de la o vecina din Aiud). Pt felul doi se face o friptana la cuptor (kinkku), obsinuitul piure de cartofi, poate si ceva muraturi, iar supa... nu stiu inca.
Rami, cum iti place mancarea sarbatoreasca de la Amman? Se compara cu aceea de Aiud?
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
de stefania » Lun Dec 22, 2003 12:50 pm
sa spun sincer, prefer ceva combinat, tin foarte mult la traditie, asa ca sarmalele nu vor lipsi, in schimb vor fi multe aperitive, frumos ornate. la capitolul dulciuri stau f. prost, din pacate nu stiu sa fac prajituri, ceva, ceva tot trebuie sa fac, mai ales ca sa-mi impresionez rudele  inca nu m-am hotarat.
ca tot suntem aici, in ultimul nr. al revistei "practic in bucatarie" am remarcat o scrisoare a unei gospodine din Aiud, in care descria Craciunul in familie, nu stiu exact ce spune in scrisoare, doar am rasfoit-o putin, daca am timp maine voi reveni cu amanunte interesante.
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
Înapoi la Hobby
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
|