Toata lumea o asculta, acum este timpul ca toata lumea sa-si spuna parerea.
de smici » Mie Dec 04, 2002 12:25 am
Erau catziva idoli care s-au stins in punctul forte al carierei, (Hendrix, Jim Morisson, Freddie de la Queen, Cliff Burton - Metallica, Cobain - Nirvana, etc) s-au trupe care s-au despartzit din anumit puncte de vedere (Genesis, Ugly Kid Joe, The Police, Deep Purple, GN'R, Judas, etc) dar sunt si trupe care continua calea pe care l-au inceput (Iron Maiden, AC/DC, Metallica, Bon Jovi, Iris). Deci baza este ca sa crezi in ceea ce faci, si s-o faci pentru tine si pentru fanii tai.
-
smici
- Membru Junior

-
-
de narcotic_ » Mie Dec 04, 2002 2:24 am
cred ca cel mai important e ca muzica sa fie facuta din placere, din pasiune...nu pt. a te astepta la castiguri imediate pt. ca atunci devine comerciala, muzica facuta pe placul publicului, iar majoritatea nu stiu ceea ce inseamna muzica de calitate sau poate nu se obosesc sa o inteleaga.
...feels like I'm knockin' on Heavens door
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de narcotic_ » Mie Dec 04, 2002 2:30 am
tocmai ma uitam la un videoclip Pink Floyd - Confortably Numb si ma intreb cand va ajunge o trupa romaneasca sa realizeze macar o sutime din ce a au realizat cei de la Pink Floyd?
eu cel putin nu cred ca voi afla raspunsul vreodata...
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de stefania » Mie Dec 04, 2002 12:28 pm
parerea mea este ca la fel ca in sport, teatru, in fine, in show biz exista o mafie care controleaza totul: de la infiintarea unei trupe, scoaterea unui album pana la concerte si filmari, videoclipuri; degeaba ai talent, piese, voce, daca nu te ia nimeni in seama, producatorii nu au decat un singur interes, nu, trebuie sa ai si putin noroc sa ajungi a te face cunoscut. cum ati mai spus nu toata lumea apreciaza calitatea sau poate ca fiecare o vede in felul lui. inafara de asta nu poti sa critici gusturile fiecaruia, exista si un proverb, nu  sunt la fel de dezamagita ca si voi, numai ca  cine poate face ceva in sensul asta dintre noi 
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
-
de stefania » Mie Dec 04, 2002 12:39 pm
trupele de afara care continua ce au inceput acum cateva decenii isi pot permite pentru ca deja au un statut, sunt chiar nemuritori, dar la noi exista multe riscuri , de multe ori oamenii sunt f. neseriosi, sunt multe lucruri care nu se respecta si intervine dependenta  ceea ce se vede cu ochiul liber este ca aproape toata muzica iesita in ultimii ani  de manele nici nu mai vorbesc - este slab calitativa.
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
-
de arty fact » Mie Dec 04, 2002 4:16 pm
Pilele nu prea merg daca esti afon total , nu ai personalitate si potential artistic.Vorbesc aici doar despre industria artistica.Da, ai relatii, oamenii influenti te pot ridica sau darama.Treburile astea nu sunt noi si artistii, de foarte multa vreme ,multa , multa, mizeaza in primul rand pe talentul lor.Mecenatii si sponsorii nu vor pica din cer, mai intai tu ii cauti, lupti ani de zile pentru a-ti face nume, a fi remarcat...firile slabe fac compromisuri groaznice pentru reputatia lor, insa valorile nu trebuie neaparat sa "dea dreptul"!In plus, tinerii de azi sunt foarte emancipati, au baze materiale, tatici impresari, producatori TV care cauta din multimea anonima "pop stars"(ca asta e ultima tendinta).Nu au personalitate, nu au multe cunostinte despre lume, viata, show-biz, dar li se dau toate indicatiile si posibilitatile, mura in gura.Acum, un pic trebuie sa transpire si ei , daca tot se vor a fi vedete.Mare diferenta comparativ cu marii artisti, care nu faceau muzica doar ca hobby (" femeia" tanarului Jimi Hendrix era chitara),nu pictau sa-si omoare vremea, nu scriau doar duminica ( vorba lui Sartre)...
arty fact, dec.2002
-
arty fact
- Membru Expert

-
-
de stefania » Mie Dec 04, 2002 4:57 pm
exact asta vroiam sa spun si eu, parerea mea e ca pilele merg peste tot, nici chiar pe dinafara sa nu fii, dar asa se explica de ce numai muzica comerciala o auzi peste tot, de ce tinerii din ziua de azi nu au cultura muzicala decat daca au grija parintii sa o faca iar muzica buna o asculti in cercuri restranse sau f. putin; cum iti explici tu ca mari"vedete" ...nu-mi vin in minte acum numele lor care le auzi peste tot unde te duci cu o muzica de iti zgarie timpanele(ex: "lasa-ma papa la mare!") fac totusi conservatorul, asta se cheama ca au potential?  sunt de acord ca exista talente printre ei dar nu sunt valorificate cum trebuie, se aduna in niste trupe care se spune ca fac "muzica".
STEFY
-

stefania
- Membru Senior

-
-
de NarcoticAngel » Mie Dec 04, 2002 10:20 pm
Sorry pt intarziere cu care imi fac aparitzia in forum.
Dupa mine, orice "bucata" muzicala fara un mesaj in interior, este doar o banalitate, o modalitate de a umple un album, fara a avea contzinut. Multa lume contrazice modul asta de-a vedea lucrurile, "prea vezi tu lucrurile in alb si negru"; nu cred ca ar putea cineva sa ma contrazica pentru faptul ca nu imi place Voltaj (de exmplu), o trupa in voga in zilele noastre, autoproclamata formatzie de muzica rock. Rockul a fost la apogeul lui ceva sublim, greu pe alocuri de intzeles, dar in mod constant cu un mesaj pitit printre versuri.
Cum putem alatura unui gigant de genul Metallica, opunandu-se razboiului din Vietnam, unui titan numit Nirvana, luptand impotriva prejudecatzilor, o formatzie de rock-alternativ, care fara un mesaj clar, bine definit, vinde o gramada de albume doar pt ca "suna bine" ? ? ?
Lumea va cauta intotdeauna sa ishi exprime sentimentele prin muzica; diferentza este data de forma de exprimare, de originalitatea exprimarii, dar mai ales prin puterea ideii shi concordantza ei cu realitatea.
Ultima oară modificat de NarcoticAngel pe Vin Dec 27, 2002 5:18 pm, modificat 1 dată în total.
Oh my God, I killed Kenny!
-

NarcoticAngel
- Membru Junior

-
de arty fact » Mie Dec 04, 2002 11:51 pm
Cand ascultam Nirvana ,ma gandeam la confesiunile unui om sceptic, ironic, suferind.Dupa moartea lui Kurt versurile au prins si mai mult sens. Acum citesc proaspata biografie "Heavier than heaven" de Cross, care foarte detaliat descrie viata, succesul,urmarile pt Kurt Cobain.Sunt putin dezamagita,dar nici nu stiu de ce ... suspectam caracterul lui Kurt si trucurile folosite de el: autovictimizare, "inflorituri", jurnale in care isi orchestreaza propria-i cariera si soarta ...nici nu prea am rabdare sa mai citesc.
Muzica poate exista si fara mesaj; exemplu- cea instrumentala.Sunetul nu trebuie sa-l gandesti ci sa-l simti.Desigur iti poate starni si imaginatia, dar asta e alta poveste.Sunt trupe care sunt pline de "mesaj", dar care tot suna nashpa, nu?
Sunt putin confuza: e vreo diferenta intre Narcotic si Narcotic Angel?
arty fact, dec.2002
-
arty fact
- Membru Expert

-
-
de narcotic_ » Joi Dec 05, 2002 12:47 am
la tema "muzica de calitate" am un singur lucru de zis. deacat sa faci muzica din plictiseala sau din nevoie de bani, mai bine nu faci deloc.
si eu sunt confuz arty fact...dar nu am chef sa ma cert din nou pe tema asta cu NarcoticAngel
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de robilix » Joi Dec 05, 2002 12:51 am
Ronnin ar trebui sa treci la numele tau, pentru noi aiudenii tot Ronnin esti si noi nu trebuie sa fim confuzi aici ... ca nu te (re)cunoaste lumea internationala ... deh .. e pagina aiudului .....
narcotic e unul 
Designers are meant to be loved, not to be understood. - Fabien Barral -
-

robilix
- Administrator AiudOnline

-
-
de NarcoticAngel » Joi Dec 05, 2002 1:05 am
Hai mey Roby, de ce nu o lashi dupa cum vreau eu?
arty fact, da, exista o diferentza: narcotic_ e o persoana, NarcoticAngel (eu) e alta persoana.
Recunosc faptul ca nu intotdeauna muzica buna e cea care are de transmis un mesaj (ce mesaj ar fi in versurile semnate The Doors de exemplu?), dar piesele consacrate, monshtrii sacri ai rockului au fost claditzi pe nishte idei, nu doar puse acolo in graba, "sa sune bine".
-

NarcoticAngel
- Membru Junior

-
de robilix » Joi Dec 05, 2002 1:10 am
iti dai seama ca pentru mine este indiferent fiindca stiu diferenta intre narcotic_ si narcoticangel, insa uite ... pe arty_fact deja o duci in ceatza
cum vrei tu la urma urmei ... eu tot ca ronnin te stiu 
Designers are meant to be loved, not to be understood. - Fabien Barral -
-

robilix
- Administrator AiudOnline

-
-
de narcotic_ » Joi Dec 05, 2002 1:15 am
ronnin
poate nu te'ai chinuit tu sa asculti versurile de la melodiile celor de la The Doors
de ce zici ca nu au un mesaj?
cred ca nu ai habar de muzica
asculta crystal ship ... the unknown soldier
daca ai auzit macar de melodiile astea
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de NarcoticAngel » Vin Dec 06, 2002 5:49 pm
narcotic_, tocmai ascult the unknown soldier, shi in afara de beat-ul caracteristic anilor hippy, nu gasesc nika. Mi se pare "junky music", cu un sound care vine sa inlocuiasca lipsa unei idei de baza.
Ah da, shi sa shti ca dintre noi doi, nu eu ascultam R.A.C.L.A shi parazitzii pe a 8-a. Dar totushi, daca tu imi spui ca nu ma pricep la muzica, asha o fi.
-

NarcoticAngel
- Membru Junior

-
de arty fact » Vin Dec 06, 2002 6:21 pm
Nu stiu daca stiai, dar Jim Morrison a fost si poet.Cand i-au aparut versurile s-a bucurat mai mult decat la aparitia primului sau disc.Era constient de manipularile media, de ceea ce se vinde , etc.In plus, perioada lor era una de revolutii culturale si sociale si artistii in general aveau ceva de spus.Jim era preocupat de tanar de reinventarea sa.A fost si student la sectia "film".Nu voia a fi muzician ,dar a fost persuadat ca e singurul mod in care se poate manifesta si poetic si sa-i circule versurile.Titlul trupei e inspirat dupa literatura: William Blake si romanul lui A Huxley "Usile perceptiei".Piese cum ar fi "The end" sunt improvizate a la Freud( iti suna cunoscut numele si teoriile acestui mare psihanalist?). Cineva apropiat marturisea ca lipsa lui de apetit sexual din anumite perioade (in ciuda adoratiei fanilor) putea avea cauza si obsesia pe care o avea pentru poezie.Metaforic isi zice "King Lizard".Desi a iubit-o pe Pamela Courson, s-a casatorit cu o intelectuala, ziarista- Patricia Kennealy, care ii putea intelege aspiratiile artistice mai bine.
Cam asta e... apropos, ca tot discutam si despre Kurt Cobain, am vazut ca au aparut si jurnalele lui.Nici macar nu sunt tiparite coerent.Sunt fotografiate direct paginile de jurnal, cu scris furios de mana si asa apar si in carte.Nu merita 20 euro...
-
arty fact
- Membru Expert

-
-
de narcotic_ » Sâm Dec 07, 2002 1:47 am
NarcoticAngel cred ca esti cel mai superficial om care l'am vazut. Imi pare rau ca tu crezi ca daca ai zis ca ascultam muzica naspha mai demult o sa ma afecteaze. Nu mi'e rusine sa recunosc ca ascultam R.A.C.L.A. sau parazitii sau B.U.G. Mafia etc. pur si simplu atunci nu am avut posibilitatea sa intru in contact cu muzica de calitate.
eu cred ca ar trebui sa incerci sa'ti asumi responsabilitatea pt. afirmatiile care le faci...si nu sa raspunzi astfel, atacandu'ma pe mine. pt ca ai gresit cand ai zis ca melodiile celor de la The Doors nu au nici un mesaj. poate ai vrut sa zici ca nu au un mesaj profund...oricum, si in ultimul caz te'ai fi inselat amarnic.
daca tie nu iti place The Doors asta nu iti da dreptul sa faci afirmatii de genul asta, poate nici nu ai incercat sa le intelegi melodiile, sau poate nu vrei.
gadeste'te mai bine inainte sa zici ceva
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de NarcoticAngel » Sâm Dec 07, 2002 1:45 pm
arty fact: Mare parte din cele spuse de tine aici intr-adevar nu le cunoshteam, in afara de "I'm the Lizard King and I can do anything"  shi incercarile lui poetice.
narcotic_: daca te-ai fi obosit sa citeshti mai bine, ai fi vazut grupul de cuvinte: Mi se pare . Daca le studiezi sensul, itzi dai seama ca se refera strict la parerea mea, nu este un punct de vedere obiectiv. Cat despre atacul meu asupra ta, sa fim serioshi. Imi spui ca habar nu am de muzica. Asha o fi; dar atata timp cat tu vi shi imi conteshti gusturile, nu te ashtepta la altceva din partea mea.
-

NarcoticAngel
- Membru Junior

-
de narcotic_ » Sâm Dec 07, 2002 2:12 pm
"Recunosc faptul ca nu intotdeauna muzica buna e cea care are de transmis un mesaj (ce mesaj ar fi in versurile semnate The Doors de exemplu?)"
hmm..eu la asta ma refeream. aici nu vad nici un <grup de cuvinte> "mi se pare". si nici nu arata ca fiind o parere personala.
uita'te inca o data peste ce ai scris.
ti'am contestat capacitatea ta de a fi obiectiv...si bineinteles de cultura muzicala, pt. ca daca afirmi asa ceva inseamna ca iti lipsesc amandoua.
-

narcotic_
- Membru Junior

-
de NarcoticAngel » Sâm Dec 07, 2002 2:55 pm
Nu mi s-a impus de catre nimeni pana in momentul de fatza sa am pareri obiective, shi pana cand nu mi se va impune, obiectivitatea mea va fi filtrata prin prisma propriilor pareri.
Daca nu am specificat in mesajul de care te-ai legat tu faptul ca am scris ceva subiectiv, in cel de-al doilea am precizat acest lucru; totushi, tu continui sa imi scotzi ochii (  ) pentru primul mesaj. Cat despre cultura muzicala, nu consider ca am nevoie sa imi spui tocmai tu daca am sau nu.
-

NarcoticAngel
- Membru Junior

-
Înapoi la Muzica