|
 |
 |
judetul alba, românia |
|
|
bine ai venit |
pagina aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
|
|
cautare rapida aiudeni |
|
|
|
 |
Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor. |
|
|
|
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
Avetzi un hobby pe care vretzi sa-l impartashitzi cu restul lumii. Aici este locul in care il putetzi face cunoscut
de arty fact » Vin Dec 23, 2005 11:22 am
Ce se coace anul asta de Craciun? Ia sa vedem niscavai meniuri, sugestii despre cum se organizeaza niste sarbatori perfecte. Si ieftine daca se poate.
Azi incerc sa iau bradul si vreau sa fie unul mai mic. Decoratiunile se vor face in alb/argintiu si rosu. Voi face ceva si din turta dulce, in locul clasicelor bomboane de agatat. In acest sens, dulciurile vor sta intr-o sanie de turta dulce si tot din turta dulce (al carei aluat e f simplu de facut) vor fi si ingerasii, bradutii care se vor anina de crengile bradului. Intrucat nu avem picior de brad, vom folosi o galetusa invelita desigur in hartie festiva, inauntrul careia vom putea varsa si cativa stropi de apa, sa mentina umezeala copacelului.
Important este micul dejun din zorii zilei de Craciun, pt care m-am decis sa fac niste cuiburi cu sultane si miere si desigur pranzul : supa de legume si branza brie, curcan umplut cu ceapa rosie si ierburi proaspete (cimbrisor sau rozmarin) cu garnitura de legume (fie varzuci de Bruxelles cu chimen, fie morcovi si pastranaci caramelizati si copti la cuptor), iar desertul- tort de branza si cranberries, ceea ce inseamna ca vom avea si rosu si alb.
Pana atunci treaba, alergatura, cumparaturi si cate o tabletica de ciocolata din calendarul Craciunului... pana maine doar, ca apoi urmeaza deserturile si bunatatile adevarate! 
-
arty fact
- Membru Expert

-
- Mesaje: 2275
- Membru din: Mie Noi 27, 2002 12:36 am
- Localitate: Aiud, Romania
-
-

stefania
- Membru Senior

-
- Mesaje: 327
- Membru din: Mie Noi 20, 2002 12:31 pm
- Localitate: Bucuresti, Romania
-
de Horvath » Lun Mai 21, 2007 12:57 pm
Ciorba de burta „Horvath” (10portii - 1 portie=250ml)
Ingrediente:
• 3.5 kg. os de vita cu maduva
• 2.8 kg. burta de vita
• 0.750 gr. legume (morcovi,patrunjel,pastarnac,telina)
• 2 cepe albe
• foi de dafin
• 0.250 gr. usturoi
• 450 gr. smantana
• 5 oua
• 0.5 ml otet
• sare
• piper
Mod de preparare:
Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punandu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cand burta este aproape fiarta, se adauga morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt, piperul si otetul.
Cand burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se taie in felii lungi de 3-4 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc in oala cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pana da un clocot.
Legumele se piseaza printr-o sita si se pune in ciorba.
Dupa ce ciorba se raceste putin se pune pe foc si se adauga sosul urmator.
Din galbenusurile batute cu smantana si putina zeama calduta se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala.
Se potriveste gustul cu sare si acreala.
Mod de servire:
Se serveste fierbinte cu piscatori in apa si otet si mujdeu de usturoi.
POFTA BUNA !!!
ich weis, was zuviel ist, das ist zuviel.
-

Horvath
- Membru Expert

-
- Mesaje: 533
- Membru din: Joi Feb 27, 2003 3:42 pm
- Localitate: Poltersdorf
-
Înapoi la Hobby
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
|
top |
|
|
 |
|