|
 |
 |
judetul alba, românia |
|
|
bine ai venit |
pagina aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
|
|
cautare rapida aiudeni |
|
|
|
 |
Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor. |
|
|
|
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
Toata lumea o asculta, acum este timpul ca toata lumea sa-si spuna parerea.
de Horvath » Joi Mai 31, 2007 9:25 am
Unde se poate categoraza fenomenul manea?
ich weis, was zuviel ist, das ist zuviel.
-

Horvath
- Membru Expert

-
-
de sabu » Joi Mai 31, 2007 11:28 am
@anophelus: am numit-o manea doar din cauza titlului piesei
se prea poate ca cei de care vorbesti sa fie shukar colective.
i dont like mondays
-

sabu
- Membru Expert

-
-
de Wanda » Vin Iun 01, 2007 4:31 am
ce e asa de greu de inteles k maneaua nu reprezinta muzica?nu pot sa cred k tziganii au imbolnavit o natzie intreaga cu acest gen de muzik numit manele.oare asa indobitocitzi suntem?nu zic k muzica mea preferata e cea mai de calitate,dar fratilor,chiar <manele> a ajuns tara asta sa asculte?chiar nu mai avem pic de cultura muzicala?sunt depasit si totodata SCARBIT de unele canale tv care au ajuns sa promoveze aceasta INCULTURA!!!!!!!!!!!!!!!!Dumnezeu sa ne ajute
live your life!!!
-
Wanda
- Membru Junior

-
de Horvath » Sâm Iun 02, 2007 10:51 am
Mai bine spus Dumnezeu sa ne ierte.
Adica pe cei care asculta ca nu stiu ce fac.
Ma duc sa ascult un Tiamat sa ma relax.
PA-PA
-

Horvath
- Membru Expert

-
-
de anophelus » Vin Iun 08, 2007 9:52 am
sabu scrie:@anophelus: am numit-o manea doar din cauza titlului piesei  se prea poate ca cei de care vorbesti sa fie shukar colective.
Exact despre Shukar Collective este vorba. Un exemplu de muzica tiganeasca vazuta (sau ascultata) "altfel".
@Wanda & Horvath: Dumnezeu nu are nimic de a face cu muzica sau cu "pacatele" legate de ascultarea unui anumit gen de muzica. Sa nu uitam ca faceti exact acelasi pacat pe care l-au facut anumite cadre biseicesti care condamnau muzica rock'n roll prin anii '50 si o numeau de "inspiratie satanica"! Manelele sunt un anumit gen de muzica care prinde la unii oameni (simpli sau nu), "ii unge la inima".
Daca mie mi-ar place doar muzica clasica vi s-ar parea firesc sa spun despre tot ce este in afara ei ca fiind o incultura crasa? Sunt si oameni care gandesc asa... Nu cred ca trebuie sa cadem nici intr-o extrema, nici in ceealalta. Ar fi corect sa respectam opiniile tuturor si sa actionam in sensul unei educatii muzicale prin alte mijloace decat condamnarea si clasificarea unui anumit gen ca fiind mijloc de "indobitocire".
-
anophelus
- Membru Senior

-
-
de Horvath » Joi Iun 14, 2007 11:41 am
Am facut un sondaj in felul urmator.
20 de persoane intre 20 - 40 de ani, leam dat la fiecare un test de inteligenta dupa care am intrebat ce gen de muzica asculta.
Rezultatul:cei care asculta manele au un IQ sub media normala.
Acest sondaj am facut doar ca sa demonstrez sotiei mele ca cei care asculta manele au probleme serioase.
Am de gand sa fac acest sondaj pe 1000 de oameni.
-

Horvath
- Membru Expert

-
-
de anophelus » Joi Iun 14, 2007 11:52 am
Horvath scrie:Am facut un sondaj in felul urmator. 20 de persoane intre 20 - 40 de ani, leam dat la fiecare un test de inteligenta dupa care am intrebat ce gen de muzica asculta. Rezultatul:cei care asculta manele au un IQ sub media normala. Acest sondaj am facut doar ca sa demonstrez sotiei mele ca cei care asculta manele au probleme serioase. Am de gand sa fac acest sondaj pe 1000 de oameni.
Nu o sa te intreb ce pregatire ai in domeniile psihologie si sociologie, dar poate o sa ne poti spune in ce consta respectivul "test de inteligenta" si care au fost modalitatile de abordare a subiectilor. De obicei astfel de sondaje ar trebui controlate bine pentru eliminarea "bias"-ului (interferentele) care pot conduce la concluzii gresite.
In opinia mea ascultatul manelelor nu tine de inteligenta ci mai degraba de educatie si cercuri sociale. Cunosc o multime de persoane cu o inalta pregatire intelectuala carora le plac manelele (dar poate nu ca unic gen de muzica). De cealalta parte se pot da exemple de "troli" care urasc din tot sufletul manelele si iubesc rock-ul sau muzica house...
-
anophelus
- Membru Senior

-
-
de Horvath » Joi Iun 14, 2007 12:30 pm
Nu am pregatire necesara, si ai dreptate in privinta rezultatului, dar si eu am dreptate pe altaparte.
Si eu conusc oameni "inteligenti" care danseaza si se distreaza pe manea, dar are la bord cateva pahare  .
Un om serios care se respecta nu asculta manele in masina sau acasa cand i-si bea cafeaua.
Sa fim seriosi.
-

Horvath
- Membru Expert

-
-
de Rami » Joi Iul 19, 2007 3:06 pm
Horvath scrie:Nu am pregatire necesara, si ai dreptate in privinta rezultatului, dar si eu am dreptate pe altaparte. Si eu conusc oameni "inteligenti" care danseaza si se distreaza pe manea, dar are la bord cateva pahare  . Un om serios care se respecta nu asculta manele in masina sau acasa cand i-si bea cafeaua. Sa fim seriosi.
eu nu mi-as putea imagina in intelect sa asculte manele si sa se relaxeze pe ele....
- eu cel putin nu ma pot relaxa pe asa ceva. ma zagarie pe creier  ma molesec ... imi pierd pofta de viata.  ) 
orizont.designrevolution.ro
-

Rami
- Membru Senior

-
-
de Rami » Joi Iul 26, 2007 6:03 pm
Cred ca ar trebui sa fie mutat topicul asta la "ce te deranejaza in aiud"  )
Nu se clasifica la muzica. 
orizont.designrevolution.ro
-

Rami
- Membru Senior

-
-
de Horvath » Sâm Feb 09, 2008 11:27 am
Poate ar trebui facut un topic pentru oameni cu probleme psihice. Manelisti Guvernanti Parlamentari Primari etc. 
-

Horvath
- Membru Expert

-
-
de jocuricopii » Vin Iul 02, 2010 12:48 pm
Cred ca peste 80 % din populatia Romaniei asculta manele. Maneaua este la noi cum este rapul la americani, considerata de proasta calitate, la noi e considerata asa pentru ca sunt fredonate de tigani in special.
-
jocuricopii
- Nou venit!!!

-
-
de Horvath » Vin Iul 02, 2010 7:30 pm
Total gresit, este fredonat de oameni cu o cultura muzicala 0.
-

Horvath
- Membru Expert

-
-
Înapoi la Muzica