left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

IX. Szorvanyszinjatszo talalkozo Nagyenyeden

articole apărute despre aiud în alte limbi decât româna (maghiară, engleză etc)

IX. Szorvanyszinjatszo talalkozo Nagyenyeden

Mesajde robilix » Mar Mai 06, 2008 9:16 am

Szabadság, május 6, 2008

IX. Szórványszínjátszó találkozó Nagyenyeden
SZERZŐ: BAKÓ BOTOND

Kilencedik alkalommal rendezték meg a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban a szórványszínházi találkozót. A május 2–4 között sorra kerülő rendezvény megnyitóján Demény Piroska aligazgatónő kiemelte az érzelmi intelligencia jelentőségét, amely, mint mondta, a családban gyökerezik ugyan, de az óvodai, iskolai művészeti tevékenységben bontakozik ki igazán. Maga a kollégium XVII. századi hagyományt elevenített fel 1999-ben, amikor megrendezte az első összejövetelt. Az iskolában mindemellett furulya-, népi és reneszánsz táncok oktatása is folyik. A művészeti nevelés harmonikus, rugalmas embereket kíván nevelni a holnapnak. Idéntől a találkozó a Tanügyminisztérium által hivatalosan elismert rendezvények sorába került. A részvevőket Szőcs Ildikó igazgatónő is köszöntötte.

Idén a kedvezőtlen vakációs időpont miatt mindössze hat csoport jelentkezett. A régiek mellett azonban megjelentek újjak is, például a nagyváradiak (Ludas Matyi, Russz Csilla tanítónő vezetésével) és a segesváriak, (Piroska és a farkas, Balázs Tünde tanárnő vezetésével), akik friss színt jelentettek a találkozón. A régiek közül új felállításban, de most is itt voltak a magyarlapádiak (Sántha Ferenc: Téli virágzás, népi játék, Szilágyi Erzsébet tanárnő), a gyulafehérváriak (Megengedi-e gazduram? Népmese, Szabó Márta tanárnő) és a torockóiak (Piroska és a farkas, Bak Júlia tanárnő), és persze a házigazdák képviseletében a VI. B. osztály (Itt járt Mátyás király, Stáb Ildikó tanárnő). A produkciók után a délutáni szakmai elemzést a kollégium vissza-visszatérő barátai, Kovács Éva és Kis Tibor, valamint Fodor Mihály magyarországi drámapedagógusok tartották, akik egyben a zsűrit is képviselték.

...

Bővebben a Szabadság hónlapján
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare in alte limbi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |