left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Elballagtag a Bethlen Kollegium vegzosei

articole apărute despre aiud în alte limbi decât româna (maghiară, engleză etc)

Elballagtag a Bethlen Kollegium vegzosei

Mesajde robilix » Joi Iul 10, 2008 8:52 am

Szabadság, június 11, 2008

Elballagtag a Bethlen Kollégium végzősei
2008. június 11
di


A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban idén 3 középiskolai osztály (matematika-informatika, osztályfőnök Ferencz Sándor; közgazdasági, osztályfőnök Krizbai Jenő; tanítóképző, osztályfőnök László Enikő) és egy főiskolás tanítóképzős évfolyam (évfolyamfelelős Demény Piroska) végzett, összesen 93 diák. Az Erdély-szerte várva várt seregszemle ezúttal is színvonalasra sikeredett, mint már annyiszor a csaknem 400 éves kollégium történetében.

A vártemplomi istentisztelet és osztályfőnöki óra után a három osztály és a főiskolai évfolyam tűző napsütésben és virágszőnyegen vonult fel a hagyományos színhelyre, a tornakerti Bethlen-szobor elé. A továbbiakban Kónya Mária aligazgató irányításával zajlottak az események. Szőcs Ildikó igazgató ünnepi beszédében az „Alma Mater”-gondolatot boncolgatta, amely itt nem a falakat jelenti, hanem azokat a lélektől lélekig utakat, amelyek járhatóvá válnak a falakon belül. „Az érzés ugyanaz mindenkiben: összetartozunk” – hangzott el az igazgatónő beszédében. A továbbiakban elköszönt Mateica Gabriela és Farkas István nyugdíjba vonuló román szakos kollegáktól, majd minden osztályhoz testre szabott üzenetet közvetített. Következett a zászlóátadás, a hagyományos ismert diákdalok, a Bethlen-induló, a búcsúbeszédek. Molnár Tünde XII. B osztályos végzős diák kollégiumi életük lényegét három szóban próbálta kifejezni: hit, munka és igényesség.

A különdíjak hosszú sora következett: Deák Ferenc, Múlt- Jövő díj, amit Fekete Ilona tanárnő a Soltvadkerti Kossuth Iskola nyugalmazott aligazgatónője személyesen adott át, a Vita Zsigmond, a Molnár Árpád, a Dr. Dominich Sándor, a Kollégium tiszteletbeli professzora által alapított díj, a Fari P. László, a Bethlen Alapítvány, a Bethlen Baráti Társaság, és az Ex Libris könyvesbolt, az RMPSZ Fehér megyei szervezete, az Inter Art Alapítvány díjai. Első díjasok: Keresztesi Ágnes XII. A osztály, Kiss Rozália XII. B, Szilágyi Nóra Melinda XII. C osztály. A kiosztott, megérdemelt jutalmak sok tanulót tettek boldoggá ezen a napon. Több díjat is kapott: Szilágyi Nóra Melinda XII. C, Molnár Tünde XII. B, Keresztes Ágnes XII. A, Udvarhelyi Tünde XII. A és Demény Ágnes XII. C osztályos.


Bővebben a Szabadság hónlapján
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare in alte limbi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |