left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

ANL tombhaz epul tizenhat lakassal

articole apărute despre aiud în alte limbi decât româna (maghiară, engleză etc)

ANL tombhaz epul tizenhat lakassal

Mesajde robilix » Joi Iul 10, 2008 8:58 am

Szabadság, július 09, 2008

ANL tömbház épül tizenhat lakással
2008. július 09
BAKÓ BOTOND


Az elmúlt időszakban 50 lakásigénylés érkezett a nagyenyedi polgármesteri hivatalba, ezért a helyi önkormányzat rendkívül fontosnak tartja a lakáshiány problémájának megoldását municípiumi szinten. Egy, az Országos Lakásügynökség (ANL) által támogatott tömbházat készülnek felépíteni nagyenyedi családok számára, hogy enyhítsenek a lakáskrízisen. Ennek érdekében már elkészült az ingatlan megvalósíthatósági tervezete, amelyet a helyi tanács már jóvá is hagyott. A tömbházat a Varga Katalin utcába tervezik és tizenhat lakást fognak kialakítani benne az ANL lakásépítési program keretén belül. A befektetés értéke három és fél millió euró, amelyből kétmillió 700 ezer eurót az ANL biztosít, a fennmaradó összeget pedig a városi költségvetésből kell elkülöníteni erre a célra.

A megvalósíthatósági tervezet értelmében tizenhat lakást építenek fel: nyolc 43 négyzetméteres egyszobásat, öt 63 négyzetméteres kétszobásat és három 82 négyzetméteres háromszobásat. A munkálatokat egy év alatt kell elvégeznie a munkát elvállaló cégnek. A helyi polgármesteri hivatal műszaki befektetésekért felelős hivatal által összeállított iratcsomót továbbították az ANL-hez, amely támogatásra érdemesnek tartotta a tervezetet és jóváhagyta számára a támogatást. Az elkövetkező időszakban következik a dokumentáció műszaki-gazdasági ellenőrzése, a műszaki projekt elkészítése, hogy elkezdhessék a tulajdonképpeni munkálatokat.

– A lakáshiány egyre szembetűnőbb probléma – jegyezte meg Mihai Horaţiu Josan polgármester. – 1996–2000 között épült néhány tíz lakás a Ion Creangă utcában, 2000–2004 pedig értékesítették a város központjában található A12-es tömbházat, amelyben az üzlet- és irodahelyiségeken kívül 33 lakás talált gazdára. A Varga Katalin utcai ANL lakás fontos megvalósításnak számít, hiszen 16 lakásigénylő család találhat otthonra – tette hozzá az elöljáró.

Bővebben a Szabadság hónlapján
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare in alte limbi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |