left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Alba Iulia gazduieste prima editie a Festivalului ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Alba Iulia gazduieste prima editie a Festivalului ...

Mesajde robilix » Dum Mai 30, 2010 4:24 pm

Ziarul Unirea - 29 mai 2010

Alba Iulia găzduieşte prima ediţie a Festivalului Internaţional de Epigrame şi Umor "Alb-Umor"

Cei mai importanţi epigramişti şi umorişti din ţară, dar şi câţiva din străinătate, participă vineri şi sâmbătă la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Epigramă şi Umor "Alb-Umor", organizat de Consiliul Judeţean Alba şi găzduit la Alba Iulia. În cadrul festivalului, sâmbătă, de la ora 18.30, la Alba Mall va avea loc şi premierea participanţilor la concursul de epigrame desfăşurat în această primăvară tot la Alba Iulia. Un juriu format din profesionişti ai geniului - Vasile Larco (Iaşi), Eugen Albu (Cluj-Napoca), Eugen Pop (Cluj-Napoca), Dorel Lazăr (Aiud) şi Elena Anghel (Alba Iulia) au avut de analizat şi de evaluat 228 de scrisori ale participanţilor, trimise la cele 7 secţiuni ale concursului: epigrame - 173, fabule - 44, rondel - 47, proză scurtă - 32, caligrame - 9, volume de umor - 41 şi epigrame pentru copii - 14. În total se vor acorda 30 de premii, pe lângă diplome şi distincţii fiind acordate şi premii în bani pentru locurile I - 500 de lei, II - 400 de lei şi III - 300 de lei. Organizatorii se aşteaptă ca la festival să participe în total circa 60 de epigramişti şi umorişti din ţară dar şi din USA, Israel, Republica Moldova, Anglia, Germania, Serbia. Unii dintre oaspeţi, sosiţi deja la Alba Iulia, au precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul CJ Alba, că "Alb-Umor" este festivalul de gen cu cea mai mare participare din ţară. "De multe ori, când este vorba despre astfel de evenimente, se confundă actul de cultură cu o sărbătoare cu mici şi manele. Salutăm organizarea la Alba Iulia a unui festival curat, de valoare, care se doreşte un festival al zâmbetului - dovadă de inteligenţă, şi nu al râsului hohotit", a apreciat epigramistul şi omul de radio Cornel Udrea. "Vom continua să investim în evenimente culturale la nivel înalt. Ne dorim să facem lucruri valoroase, nu doar să ne aflăm în treabă. În timp, sperăm ca acest festival să devină reperul de gen din România", a spus şi Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba. Consiliul Judeţean Alba a alocat acestui eveniment un buget de 40.000 de lei.
Programul zilei de azi a festivalului începe la ora 12.00 cu o sesiune de caricaturi realizate de studenţii Academiei POPA'S în Parcul Cetate, aceştia se vor muta apoi de la ora 15.30 în Alba Mall iar de la ora 18.30 în aceeaşi locaţie vor avea loc vernisajul expoziţiei Ştefan POPA POPA'S, gala laureaţilor - lecturile şi duelurile premianţilor şi un intermezzo muzical oferit de Alin Ignat. (I.P.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |