left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Bugetarii din judetul Alba - impartiti intre greva reala ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Bugetarii din judetul Alba - impartiti intre greva reala ...

Mesajde robilix » Dum Mai 30, 2010 4:25 pm

Ziarul Unirea - 29 mai 2010

Bugetarii din judeţul Alba - împărţiţi între greva reală şi greva formală

Decizia Guvernului de a diminua, din luna iunie, salariile bugetarilor cu 25 la sută i-a determinat pe aceştia să apeleze la diferite forme de protest. lSindicaliştii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Alba şi de la administraţiile financiare vor declaşa luni, 31 mai, o grevă de solidaritate, renunţând la greva generală pentru că nu au primit acordul a jumătate dintre membrii Sindicatului Liber "Finanţe", afiliat la Alianţa SED LEX, ne-a declarat liderul sindical Nicolae Iordache.
lLa Casa Judeţeană de Pensii Alba, unde sunt două sindicate ale salariaţilor, 44 de angajaţi din cei 63 au semnat că vor lua parte la grevă în ziua de luni, 31 mai. Cu toate acestea, aşa cum ne-a declarat directorul CJP Alba, Nicolae Nartea, activitatea de la ghişee se va desfăşura normal şi vor fi primite dosare. Salariaţii CJP Alba care participă la grevă nu vor fi pontaţi pentru ziua de luni, 31 mai.
lLa Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Alba, 15 din cei 23 de angajaţi vor lua parte la grevă, iar de la AJOFM vor participa la protest doar 5 salariaţi. Marţi, 1 iunie, greviştii au programat un miting de protest organizat în faţa Prefecturii Alba. (A.D.T.)
lSindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Filiala Alba se alătură mişcărilor de protest din ţară iar luni, 31 mai, în semn de solidaritate faţă de acţiunile din ţară, toţi membrii vor veni la serviciu cu banderole albe pe braţ. Marţi, 1 iunie, membrii din Alba ai SNPPC vor participa la mitingul de protest din faţa Prefecturii Alba, ne-a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, agentul principal de poliţie Iulia Haţegan.
lSindicatele "Civitas" şi "Solidaritatea 2007" din cadrul Primăriei Cugir declanşează luni, 31 mai, procedura de grevă generală pe termen nelimitat. Preşedintele Sindicatului "Civitas" (al funcţionarilor şi personalului contractual), Ovidiu Ciucur, ne-a informat că sindicaliştii vor veni la lucru dar nu vor fi onorate decât urgenţele.
lSindicatul Liber al Primăriei Blaj nu a reuşit să strângă nici măcar o semnătură din partea membrilor săi pentru declanşarea grevei generale pe termen nelimitat începând de luni, 31 mai. Liderul sindical Dan Isailă a declarat că cei 180 de sindicalişti din cadrul Primăriei Blaj şi ai Serviciului Public de Gospodărie Comunală preferă să-şi păstreze locurile de muncă actuale, chiar şi în condiţiile diminuării cu 25 la sută a salariilor, şi aşa mici.
lLa Primăria Aiud, greva generală este... pe hârtie. Deşi toţi cei aproximativ 70 de angajaţi ai aparatului de specialitate al primarului au optat pentru declanşarea grevei generale, activitatea nu va fi practic întreruptă. "Am pus un anunţ la sediul primăriei că luni e grevă, dar noi venim la muncă şi oricare cetăţean ni se adresează ne ocupăm de el", a spus Ada Rus, purtătorul de cuvânt. Cetăţenii care vor veni la Primăria Aiud vor primi fluturaşi prin care vor fi informaţi cu privire la motivele pentru care funcţionarii publici aiudeni "susţin" mişcarea de protest.
lGabriel Zoltan, liderul Sindicatului Camera Veterinară Alba, ne-a declarat, fără a oferi cifre concrete, că sindicaliştii din sectorul veterinar al judeţului - funcţionari publici şi personal contractual - sunt împărţiţi în două tabere: unii fac grevă, iar alţii preferă să-şi continue activitatea. El a accentuat însă că nu va fi afectată sub nicio formă asigurarea controlului sanitar-veterinar al produselor de origine animală din abatoare, astfel că acestea vor putea fi cumpărate şi consumate în condiţii de siguranţă alimentară.
lLa Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba, directorul Ioan Stanciu a spus că a fost anunţat că angajaţii se vor afla luni în grevă japoneză, în semn de solidaritate sindicală, dar vor participa marţi, 1 iunie, la manifestaţia din faţa Instituţiei Prefectului. (R.G.)
lMedicii vor protesta în curtea spitalelor. Membrii Sindicatului Sanitas Alba vor face grevă în curtea unităţilor spitaliceşti din judeţ. În fiecare spital din judeţ, luni, în intervalul orar 9.00 - 11.00, angajaţii din sistemul sanitar vor ieşi în curte unde vor protesta. De asemenea în cursul zilei de marţi 200 de sindicalişti Sanitas vor participa la mitingul organizat în faţa Prefecturii Alba. Pe parcursul protestului în unităţile spitaliceşti medicii vor asigura 30 la sută din activitate, operaţiile vor fi reprogramate, excepţie făcând urgenţele şi intervenţiile care nu pot fi amânate. Solidari cu colegii lor vor fi şi angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă Alba. Protestul acestora va consta în purtarea de banderole albe, o adunare în curtea Ambulanţei şi afişarea textului "protest naţional". Vor fi suspendate activităţile de externări şi transporturi sanitare neasistate. Printre activităţile care vor fi efectuate integral se numără dispecerizarea şi asistenţa medicală de urgenţă.
lŞi lucrătorii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud se solidarizează cu cei care vor protesta împotriva măsurilor de austeritate. Va fi asigurată o treime din activitate, la protest participând, parţial, doar angajaţii din sectorul economico-administrativ şi cel al escortelor exterioare. (L.I.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |