left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Consiliul Judetean Alba a preluat ieri managementul ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Consiliul Judetean Alba a preluat ieri managementul ...

Mesajde robilix » Mar Iul 13, 2010 10:02 am

Ziarul Unirea - 13 iulie 2010

Consiliul Judeţean Alba a preluat ieri managementul a două spitale din judeţul Alba
Spitalul Judeţean Alba şi cel de Pneumoftiziologie din Aiud au datorii de circa 7,2 milioane de lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a semnat ieri protocoalele de predare-primire pentru preluarea managementului a două unităţi spitaliceşti din judeţul Alba: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia şi Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud. Prin aceste protocoale, Consiliul Judeţean Alba preia întregul ansamblu de atribuţii şi competenţe exercitate până acum de Ministerul Sănătăţii, conform legislaţiei în vigoare. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia are, în prezent, 763 de paturi şi o structură de personal cu 1.047 de angajaţi, din care: 120 de angajaţi reprezintă medici, 472 de angajaţi reprezintă personalul mediu sanitar, 266 de angajaţi sunt personal sanitar auxiliar, 24 de angajaţi reprezintă alte categorii de personal cu studii superioare, 13 angajaţi sunt statisticieni, 25 registratori, 55 sunt personal TESA, 49 sunt muncitori, 7 angajaţi reprezintă personal de pază, 16 angajaţi reprezintă personalul bucătăriilor, iar 11 reprezintă personal gărzi. Din punct de vedere financiar, spitalul înregistrează, astăzi, datorii totale de 7.163.965 lei, din care aproximativ 3,5 milioane de lei sunt datorii înregistrate până la 31 martie, ce urmează să fie plătite de Ministerul Sănătăţii.
Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud are 120 de paturi şi o structură de personal cu 82,5 posturi, din care: 6 medici, 23 de angajaţi din categoria personalului mediu sanitar, 23,5 de posturi reprezintă personal sanitar auxiliar, 2 angajaţi din alte categorii de personal cu studii superioare, un registrator, 10 angajaţi TESA, 10 muncitori, 2 angajaţi la pază şi 5 angajaţi la bucătărie. Din punct de vedere financiar, spitalul înregistrează la ora actuală datorii totale de 16.039,9 lei.
"Am iniţiat o analiză foarte serioasă a situaţiei celor două spitale, analiză ce este încă în curs de derulare. În funcţie de rezultatele acestei analize vom stabili exact paşii pe care urmează să-i facem pentru eficientizarea activităţii, astfel încât cetăţenii să nu mai aibă probleme atunci când merg la spital. Este foarte important să oferim servicii de calitate pentru cetăţeni şi să schimbăm imaginea pe care spitalele o au acum. De asemenea, o prioritate o reprezintă asigurarea tuturor condiţiilor de funcţionare, pentru ca medicii să-şi poată desfăşura corespunzător activitatea", a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba. (I.P.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |