left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Megnyilt a XV. Inter-Art

articole apărute despre aiud în alte limbi decât româna (maghiară, engleză etc)

Megnyilt a XV. Inter-Art

Mesajde robilix » Dum Aug 15, 2010 6:23 pm

Szabadság - augusztus 14, 2010

Megnyílt a XV. Inter-Art
Nagyenyed, 2010. augusztus 14.

Tizenötödik rendezvényét nyitotta meg augusztus 11-én a Polgármesteri Hivatal nagytermében az Inter-Art művésztábor. Ioan Hadarig művészeti igazgató megnyitó beszédében elmondta: ezúttal 21 országból 38 alkotó jelentkezett be. Mihai Horaţiu Josan polgármester üdvözlésében említette: kezdetben nagyon kevesen gondolták azt, hogy az Inter-Art táborok kezdeményezése ennyi ideig kitart. Ő már a kezdetkor is polgármester volt, és most is alkalma nyílt jó munkát, kellemes időtöltést kívánni a művészeknek.


Balog István festőt, az Inter-Art elnökét nem kell külön bemutatni: ő volt a kezdeményező, és immár 15. éve szervezi a tábort. Ebből az alkalomból elismerő oklevelet nyújtottak át neki, megemlítve azt a tényt is, hogy az eltelt másfél évtized alatt mintegy 200 művészt hozott el Nagyenyedre. A Haitiből érkezett Patrick Couven fényképkiállítása emelte a megnyitó hangulatát. Ő volt, aki művész-diplomataként besegített tavaly az Inter-Art New-York-i kiállításának megszervezésébe.

A megnyitó után a művészek, újságírók és érdeklődők átmentek a Történelmi Múzeumba, a volt Bethlen-kastélyba, ahol az 1613-ban fejedelemmé választott Bethlen Gábor és felesége, Károlyi Zsuzsanna is többször megfordult. A teremben fogadásokat, táncestélyeket is tartottak. Ezúttal a Polgármesteri Hivatal nevében Krecsák Albert üdvözölte a vendégeket, és reményét fejezte ki, hogy a művészek tele lélekkel és élményekkel, szép alkotásokkal a tarsolyukban távoznak majd városunkból. A kiállítást, Portrék címmel, sok külföldi művész küldeménye alapján Alexandru Iuga szervezte. Közben egy filmen azokat a művészeket mutatták be alkotás közben, akik a másfél évtized alatt többször is részvevői voltak az enyedi művésztábornak, és sokan közülük most is itt vannak.

A 10 napos táborozás folyamán egyéni kiállítások is nyílnak, pl. szombaton Mihaela Bako tárlata. A tábor ideje alatt a művészek Torockóra is kilátogatnak.

http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servl ... m/id/45885
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare in alte limbi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |