left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Orasele cel mai grav afectate de inundatiile din Alba ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Orasele cel mai grav afectate de inundatiile din Alba ...

Mesajde robilix » Lun Sep 27, 2010 10:06 am

Ziarul Unirea - 27 septembrie 2010

Pentru că primăriile lor nu sunt portocalii
Oraşele cel mai grav afectate de inundaţiile din Alba au fost ocolite de...banii pentru despăgubiri

lÎn această situaţie se află Aiudul şi Ocna Mureşul, care n-au primit nici un leu de la Guvern
Aşteptate cu sufletul la gură şi cu saltele puse pe garduri, la uscat, sumele promise de Guvern pentru zonele calamitate din judeţul Alba nu sunt de fapt decât o nouă viitură - de astă dată de nervi şi dezamăgire profundă - abătută asupra sinistraţilor. Potrivit unei situaţii oficiale, care a însumat toate pagubele produse în judeţul Alba în urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase produse în intervalul 21 iunie - 5 iulie 2010, au fost afectate atunci 34 de unităţi administrativ-teritoriale (oraşe şi comune) pagubele fiind estimate la 21.520.253,1 lei. În topul localităţilor afectate de inundaţii, Aiudul se situează pe primul loc - cu pagube generale de 4.513.789,5 lei, urmat de comuna Berghin, cu pagube de 3.500.000 lei, oraşul Ocna Mureş, cu localităţile componente, unde pagubele s-au ridicat la 2.759.100 lei şi comuna Ighiu, cu pagube de 2.672.800 lei. Pe baza informărilor trimise şi de la Prefectura Alba spre Guvernul României, a fost "croşetată" Hotărârea nr. 919 din 30 august 2010 privind "alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2010, pentru autorităţile administraţiei publice locale".
Sumele sunt destinate "refacerii infrastructurii locale a cărei capacitate funcţională a fost afectată de fenomenele hidrometeorologice". Feed-back-ul financiar în teritoriu a fost dezamăgitor pentru localităţile din Alba, extrem de afectate de viiturile din iunie-iulie: nici vorbă de vreun ban pentru Aiud, Berghin, Ocna Mureş sau Ighiu. Potrivit HG 919/30.08.2010, 720.000 lei se duc la CJ Alba pentru refacerea infrastructurii din administrare, câte 50.000 lei spre Fărău şi Gârbova, 60.000 lei spre Lopadea Nouă, 80.000 lei spre Hopârta şi 40.000 de lei spre Meteş. Pe lângă pagubele produse de viiturile din iunie-iulie 2010 - pagube care nu le-au adus însă în "top-ul" pierderilor, toate aceste localităţi au încă ceva în comun: administraţia PD-L, a atras atenţia consilierul judeţean liberal Simion Creţu. Cele două oraşe aflate în top - Aiud (primar PNL) şi Ocna Mureş (primar PNŢCD) - nu au culoarea potrivită pentru obţinerea de despăgubiri de la Guvernul portocaliu, a opinat consilierul liberal.
Despre cum ar putea obţine bani pentru bugetul local primarii din opoziţie am auzit-o zbierând săptămâna trecută pe Roberta Anastase, de la tribuna Parlamentului, când i-a înfierat pe aleşii PSD acuzându-i de "şantaj ordinar", susţinând că aceştia au solicitat 127 de miliarde de lei pentru a nu se retrage de la lucrările din plen, când se discuta legea sistemului unitar de pensii. "127 de miliarde a costat fuga PSD-ului pentru a nu vota punctul de pensie" a spus Anastase. Miliarde care ar fi trebuit să ajungă în bugetele locale ale primăriilor conduse de PSD-işti, văduviţi constant de bani - ca de altfel toţi colegii lor de opoziţie - la toate rectificările de buget.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |