left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Cristina Senesan a expus fotografii la sediul ONU

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Cristina Senesan a expus fotografii la sediul ONU

Mesajde robilix » Lun Noi 01, 2010 10:34 am

Adevarul de Alba, 26 octombrie 2010

Alba Iulia: Cristina Seneşan a expus fotografii la sediul ONU din New York

Membru al Fundaţiei Inter-Art din Aiud a coordonat organizarea unor ediţii ale Taberei Internaţionale de Artă Plastică şi a Taberei Internaţionale de Creaţie pentru Tineret.

Născută la: 10 aprilie 1987, Aiud
Studii: anul 5 la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca
Familie: necăsătorită

Studentă la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, Cristina Seneşan şi-a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu patru ani. „În 2006 am devenit voluntar la Inter-Art Aiud şi astfel mi s-a deschis calea spre lumea artei. Fără intenţii serioase, m-am axat pe fotografie şi mi-am dat seama că este vorba de o pasiune ascunsă undeva, care doar aştepta să iasă la suprafaţă“, spune tânăra din Aiud.

Pasiunea pentru arta fotografică a moştenit-o de la tatăl său. „Tata, care este medic, a făcut şi el fotografie în tinereţe. M-a susţinut întotdeauna, uneori a rămas chiar mirat de ceea ce am realizat“, a precizat Cristina. Tânăra este îndrumată în activitatea artistică de Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud, cel care i-a descoperit talentul şi a îndrumat-o spre acest domeniu artistic.

Fiind o persoană ambiţioasă, Cristina consideră că totul este posibil, atât timp cât există dorinţă. „Sunt de părere că în fotografie nu trebuie să ai studii în domeniu, trebuie să ştii să vezi, să ai talent şi puţină tehnică pentru a executa corect pozele.

Orice este posibil atât timp cât îţi doreşti cu adevărat“, a precizat artista.

„Imagini oglindite în suflet“

Fotografiile realizate de aiudeancă au ajuns într-o serie de expoziţii internaţionale în Ungaria, Spania, Austria, Olanda, SUA. Anul trecut, Cristina a avut câteva fotografii expuse la sediul ONU, New York, în cadrul unei expoziţii organizate de Inter-Art.

În cadrul Festivalului Internaţional de Foto şi Film, ce se desfăşoară în această perioadă la Aiud, Cristina Seneşan şi-a expus fotografiile în prima expoziţie personală. „Expoziţia de artă fotografică «Imagini oglindite în suflet» este cel mai important moment din cariera mea artistică”, a spus Cristina Seneşan.

Ce fotografiezi?
C.S.:
„Fotografiez tot ce mi se pare interesant. Mă inspir din natură, din viaţa de zi cu zi. Mă axez mai mult pe detaliu. De obicei mă uit atent în jurul meu, pentru că nu se ştie niciodată ce poţi să surprinzi cu obiectivul aparatului de fotografiat. Deşi fotografia alb-negru este la modă, sunt adepta pozelor color pentru că surprind mai multe detalii, lumină, culoare.

Cum împaci activitatea artistică cu studenţia?
C.S.:
„Deşi facultatea îmi ocupă cam 70-80 la sută din timp, încerc să combin arta cu medicina. De câte ori am timp liber, mi-l petrec făcând fotografii.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |