left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Primele parcari cu plata in municipiul Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Primele parcari cu plata in municipiul Aiud

Mesajde robilix » Lun Noi 01, 2010 10:38 am

Ziarul Unirea - 29 octombrie 2010

Primele parcări cu plată în municipiul Aiud

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru încălcarea prevederilor HCL nr. 54

În municipiul Aiud vor fi înfiinţate primele parcări cu plată, conform hotărârii adoptate în acest sens de către Consiliul Local în şedinţa din 27 octombrie 2010, acestea urmând să funcţioneze în zona centrală a oraşului şi în Piaţa Dr. Constantin Hagea, a anunţat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. Sistemul de parcare cu plată a fost reglementat de către administraţia publică locală încă din luna martie a anului curent când, prin HCL nr. 54/2009, aleşii locali au stabilit inclusiv Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată. Mai exact, acesta va fi valabil zilnic, în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar tarifele sunt stabilite pe oră şi pe zi, existând totodată şi varianta abonamentelor sau a contractelor de rezervare. În acest sens, tariful pentru o oră este de 1 leu, tichetul de parcare pentru o zi costă 5 lei, abonamentul lunar valorează 30 de lei, cel trimestrial costă 50 de lei, pentru un abonament semestrial deţinătorii de maşini plătesc 80 de lei, iar pentru cel anual vor scoate din buzunare 120 de lei.
Pentru persoanele fizice autorizate şi cele juridice există posibilitatea încheierii unui contract de rezervare a cărui valoare anuală este de 600 de lei. De la plata sumelor aferente parcării sunt scutite autovehiculele speciale aflate în misiune, conform legii, autovehiculele dotate special pentru persoane cu handicap, autovehiculele de intervenţie şi cele de interes public. CL Aiud a aprobat achiziţionarea a două automate pentru eliberarea tichetelor de parcare, precum şi încheierea unui contract de închiriere a acestor automate, valabil pentru 4 luni. Intenţia autorităţilor locale este de a testa eficienţa lor, în sensul stabilirii oportunităţii achiziţionării lor definitive, dar şi în vederea extinderii sistemului de parcare cu plată la nivelul tuturor parcărilor publice din Aiud. Cei care vor parca fără să plătească ori nu vor afişa la loc vizibil dovada plăţii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2000 şi 1.000 de lei.
Robert GHERGU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |