left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Peste 102 milioane de euro au fost aprobate pentru ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Peste 102 milioane de euro au fost aprobate pentru ...

Mesajde robilix » Mar Noi 23, 2010 10:35 am

Ziarul Unirea - 20 noiembrie 2010

Peste 102 milioane de euro au fost aprobate pentru proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”

La Ministerul Mediului şi Pădurilor, ministrul László Borbély şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, vor semna luni, 22 noiembrie, la ora 12.00, contractul de finanţare pentru proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, în valoare de peste 102 milioane euro. Proiectul este cuprins în Programul Operaţional “Mediu” pentru asistenţă structurală prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Fondul de Coeziune şi presupune investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă potabilă, precum şi în sistemul de colectare a apelor uzate. Lucrările vor fi executate de operatorul regional Apa CTTA SA Alba, în localităţile Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Ocna Mureş, Cugir, Sebeş şi Aiud. Investiţia presupune extinderea conductelor principale de apă pe o lungime de 2,1 km, introducerea unei reţele noi de distribuţie cu o lungime de 13 km, precum şi construcţia a 3 staţii de tratare a apei. Reţelele de canalizare vor câştiga încă 132 km, vor fi reabilitate pe alţi 16 km, se vor amenaja 57 noi staţii de pompare a apei uzate şi vor fi puse în funcţiune 7 staţii de epurare noi. Valoarea proiectului major a fost stabilită la 94.135.819 euro, sumă la care se adaugă încă 7.910.181 euro din împrumutul operatorului Apa CTTA SA Alba. “Pot spune că pentru Alba Iulia şi întreg judeţ Alba acest contract este o nouă reuşită. Demonstrăm încă o dată că investiţiile din bani europeni sunt prioritatea noastră şi reuşim de fiecare dată în acest domeniu. Eforturile autorităţilor din judeţ şi ale Asociaţiei Apa Alba nu au fost de prisos, iar aplicaţiile noastre se dovedesc a fi eligibile şi extrem de importante pentru dezvoltarea durabilă a municipiului şi a judeţului”, a declarat primarul Mircea Hava, preşedinte al Asociaţiei Apa Alba. (S.D.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |