left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Vesti bune pentru unii bugetari

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Vesti bune pentru unii bugetari

Mesajde robilix » Mie Ian 05, 2011 11:10 am

Monitorul de Alba - 5 ianuarie 2011

Vesti bune pentru unii bugetari
Autor: Mihaela MORARU

O parte dintre bugetarii din Alba primesc vesti bune la inceput de an. Este vorba despre angajatii Consiliului Judetean Alba si ai institutiilor subordonate, care au motive mai putine sa se teama pentru locurile lor de munca. In ceea ce ii priveste pe salariatii Spitalului Judetean Alba si pe cei ai Sanatoriului TBC din Aiud situatia ramine totusi “in coada de peste”, soarta lor urmind sa fie decisa de noile conduceri ale unitatilor spitalicesti.

Cei mai linistiti din punctul de vedere al sigurantei locului de munca pot fi angajatii din aparatul propriu al Consiliului Judetean Alba si cei ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba. In cazul lor, situatia va ramine cea actuala, nefiind avuta in vedere nici un fel de reorganizare sau disponibilizare.


In rest, sint posibile reorganizari, insotite sau nu de disponibilizari. “In ceea ce-i priveste pe angajatii consiliului judetean, sa se astepte ca vor avea din ce in ce mai mult de lucru, nu la altceva in ceea ce-i priveste. In privinta institutiilor subordonate, facem analize sa vedem daca nu este necesara o reorganizare pentru o mult mai eficienta folosire a banului public”, a declarat presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.


La mina noilor directori


La cele doua unitati spitalicesti aflate in subordinea Consiliului Judetean Alba, problema despre care s-a vorbit in repetate rinduri in cursul anului trecut se refera la personalul TESA care ar fi excedentar, in timp ce numarul de cadre medicale este insuficient.


Totusi, nici o decizie nu va fi luata in privinta angajatilor celor doua spitale in cursul acestei luni, modul de reorganizare urmind sa fie stabilit de noii manageri care vor fi desemnati in urma concursului care va fi organizat in 25 ianuarie. “Organizam concurs pentru manager si la Spitalul Judetean si la Sanatoriul de la Aiud. Va fi un concurs in urma caruia trebuie sa avem o conducere stabila, nu una interimara, astfel incit sa fie o conducere care sa aiba toate puterile pentru a pune in practica ceea ce am inceput. Am spus-o si o repet, in centrul atentiei este clar pacientul, pentru ca pentru el exista si spitalul. In ceea ce priveste corpul profesional, ne intereseaza medicii, asistentii medicali si infirmierele, iar ceilati trebuie sa isi faca datoria, sa puna in valoare calitatile celorlalti. Ne trebuie o conducere care sa stie sa puna in valoare calitatile profesionale ale corpului medical din Spitalul Judetean Alba (...) Da, TESA sint prea multi, dar vreau sa dam posibilitatea conducerii care va fi stabilita prin concurs sa se organizeze pentru a atinge obiectivele pe care noi le cerem, conditiile pe care noi le punem”, a declarat Ion Dumitrel, precizind ca reorganizarea va fi realizata de noua conducere.


Proiecte salvatoare


O veste buna, dar conditionata, vine si pentru angajatii Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, cei care s-au temut cel mai tare anul trecut pentru locurile lor de munca, dupa ce presedintele CJ Alba declarase atunci ca institutia de cultura are prea multi angajati. Intre timp, mai multi angajati s-au pensionat, asa ca personalul s-a diminuat “pe cale naturala”. In ce ii priveste pe ceilalti, Ion Dumitrel a aratat ca pot sa ramina, cu conditia sa aduca bani institutiei prin scriere de proiecte sau prin alte activitati. “La muzeu se face o analiza. Daca exista si alte proiecte care inseamna si aducere de bani la bugetul muzeului, asa cum s-a intimplat in ultima perioada, nu trebuie sa mai plece oameni. Daca constatam ca avem personal care nu contribuie cu nimic la atragerea de fonduri, atunci e alta discutie.


Pentru ca trebuie, incet-incet, ca institutiile subordonate sa contribuie prin conducerea lor si prin tot colectivul, substantial, la constituirea bugetelor. Daca vor cistiga proiecte, cum au facut in ultima perioada, e in ordine”, a declarat presedintele CJ Alba.


El a mai spus ca si la Teatrul de Papusi “Prichindel” ar putea fi necesara o reorganizare, dar nu sa plece oameni, pentru ca oricum institutia are putini angajati. “Sint putini, dar cred si aici conducerea poate sa gaseasca o solutie de reorganizare, astfel incit actorii sa poata fi mai bine platiti si, la fel, sa poata sa isi aduca si alte venituri”, a conchis Ion Dumitrel.
Adauga comentariu adauga comentariu Trimite unui prieten trimite articolul prin e-mail Versiune printabila versiune printabila
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |