left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Sindicatul Invatamant se pregateste de noi procese

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Sindicatul Invatamant se pregateste de noi procese

Mesajde robilix » Sâm Ian 08, 2011 6:21 pm

Ziarul Unirea - 8 inauarie 2011

Sindicatul Învăţământ se pregăteşte de noi procese

Ieri, 7 ianuarie, la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia a avut loc şedinţa Colegiului Liderilor SIA, fiind prezenţi majoritatea preşedinţilor organizaţiilor sindicale afiliate, dar şi consilierul juridic Petre Luca. De asemenea, au fost prezenţi toţi cei 3 membri ai Biroului Operativ: prof. Ioan Stanca – preşedintele SIA, prof. Petru Damo şi înv. Nicolae Bârlea – vicepreşedinţi. Principalul punct pe ordinea de zi a fost stadiul diverselor procese aflate pe rolul instanţelor şi începerea demersurilor pentru declanşarea altor acţiuni în instanţă.
Dacă procesul privind acordarea primelor de vacanţă a fost pierdut de către SIA, sindicaliştii continuă procedurile pentru deschiderea acţiunii juridice împotriva şcolilor, consiliilor locale şi a primăriilor pentru reducerea nejustificată cu 25 la sută a indemnizaţiilor de concediu, care în mod normal ar fi trebuit achitate înainte cu 10 zile de plecarea în concediu a sindicaliştilor. În aceste condiţii, toţi angajaţii şcolilor care au rămas în concediu înainte de 3 iulie 2010, data intrării în vigoare a Legii nr. 118/2010, ar fi trebuit să-şi primescă indemnizaţiile întregi. Directorii care plătesc şi cotizaţie la sindicat (n. red. – o stare de incompatibilitate clară nesoluţionată nici de SIA, nici de IŞJ Alba) vor fi trecuţi pe liste, dar dacă vor face recurs împotriva unei decizii favorabile a primei instanţe vor fi excluşi de la plată şi riscă chiar excluderea din sindicat, deoarece, potrivit Statutului SIA, acesta este un semn că luptă împotriva sindicaliştilor.
O situaţie specială se înregistrează la Grupul Şcolar “Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş unde, potrivit liderului sindical Angela Sorian, sindicaliştii au primit iniţial indemnizaţiile integral, dar în toamna anului trecut li s-a reţinut 25 la sută, fără a exista un acord scris din partea angajaţilor. În acest caz, a spus prof. Ioan Stanca, se va iniţia un proces separat, deoarece drepturile salariale au fost reduse ilegal, neexistând un acord al salariaţilor sau o hotărâre judecătorească.
Pe de altă parte, cu unanimitate de voturi, liderii sindicali au votat demararea imediată a demersurilor pentru punerea în executare a hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia, prin care sindicaliştii vor primi bani conform Legii nr. 221, pentru perioada 1 octombrie 2008 – 31 martie 2009, chiar dacă ştiu că reclamaţii vor invoca prevederile legislaţiei actuale, potrivit căreia plata se va putea face abia din anul 2012.
De asemenea, sindicaliştii vor chema în judecată unităţile de învăţământ, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba pentru calcularea şi plata către membrii de sindicat a diferenţei dintre suma de 100 de euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând ajutorul financiar reglementat de Legea nr. 315/2006, aferent anului 2009, şi suma de 130 de lei (bani pe care cei îndreptăţiţi i-au primit deja), actualizată cu rata inflaţiei la data plăţii efective.
Singura organizaţie sindicală afiliată SIA care nu a dorit să fie reprezentată în instanţă de SIA a fost Sindicatul Învăţământ Zona Aiud, prin vocea preşedintelui acesteia, prof. Petru Damo – vicepreşedinte al SIA. (R.G.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |