left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

42 de detinuti de la Penitenciarul din Aiud au "evadat" ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

42 de detinuti de la Penitenciarul din Aiud au "evadat" ...

Mesajde robilix » Mar Ian 18, 2011 10:25 am

Ziarul Unirea - 18 ianuarie 2011

42 de deţinuţi de la Penitenciarul din Aiud au “evadat” pentru câteva zile

Pentru că au avut o bună conduită în penitenciar, altfel spus au fost cuminţi, un număr de 593 de persoane aflate în spatele gratiilor la Aiud au primit câte o recompensă. Cei mai fericiţi au fost 42 de deţinuţi care au primit acceptul de a ieşi în afara unităţii de detenţie şi a petrece de la una până la 5 zile împreună cu familia. Astfel 27 de puşcăriaşi au avut permisiunea de a părăsi penitenciarul pentru o zi şi 15 de a părăsi penitenciarul până la 5 zile. Ca urmare a evidenţierii în cadrul activităţilor socio-educative sau a celor productive, comisia de acordare a recompenselor a analizat un număr de 783 de propuneri de recompensare, acordând astfel cele 593 de recompense în forma propusă, modificând 10 propuneri şi respingând 180 de propuneri. Astfel, “premiile” au constat în: ridicarea unei sancţiuni disciplinare aplicate anterior – 104; suplimentarea drepturilor la pachet sau vizită – 447.
Pe lângă deţinuţii care au fost recompensaţi au fost şi cei care au primit sancţiuni. Comisia de disciplină pentru persoanele private de libertate a analizat un număr de 1031 dosare disciplinare şi a aplicat ulterior 923 de sancţiuni şi a hotărât nesancţionarea în 108 cazuri. Sancţiunile aplicate au fost: avertisment – 76; suspendarea dreptului de a participa la activităţi culturale, artistice şi sportive, pe o perioadă de cel mult o lună – 117; suspendarea dreptului de a primi şi cumpăra bunuri pe o perioadă de cel mult 2 luni – 286; suspendarea dreptului de a primi vizite pe o perioadă de cel mult 3 luni – 234. Cea mai mare pedeapsă dată unui număr de 98 de puşcăriaşi a fost izolarea pentru maxim 10 zile. (L.I.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |